«Κυβερνήτης» της Καταλονίας ο Meeke

Ο Βρετανός οδηγός της Citroen σημείωσε τη δεύτερη φετινή του νίκη στο WRC

  • -
  • -

Όπως συνέβη με το ιαπωνικό GP στη Formula 1 έτσι και το Ράλι Καταλονίας έβγαλε ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Kris Meeke με το Citroen C3 (δεύτερη φετινή νίκη για τον Βρετανό μετά από αυτή στο Μεξικό), όμως ο Sebastien Ogier έκανε ένα σημαντικό βήμα για τον πέμπτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του. Ο Γάλλος οδηγός ήταν δεύτερος στην Καταλονία με το Ford Fiesta της M-Sport και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Thierry Neuville (σπασμένη ανάρτηση στο Hyundai i20) ξέφυγε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στο WRC (τέλη Οκτωβρίου στην Ουαλία και μέσα Νοεμβρίου στην Αυστραλία), ο Ogier έχει 198 βαθμούς, έναντι 161 του team mate του στην M-Sport, Ott Tanak (3ος στην Καταλονία) και 160 του Neuville.

Μία ανάσα απέχει η M-Sport από τον τίτλο στους κατασκευαστές, που θα είναι ο πρώτος για τη Ford μετά το 2007 (τότε είχε οδηγούς τους Gronholm και Hirvonen). Το μόνο που χρειάζεται είναι οι δύο οδηγοί της να τερματίσουν σε τρεις εβδομάδες στην Ουαλία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...