«Μπαμ» ο Ogier στη Φινλανδία (vid)

Ο Γάλλος έχασε κάθε ελπίδα για τη νίκη, με τον τοπικό ήρωα Lappi να προηγείται

  • -
  • -

Η απροσεξία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε μία στροφή της 4ης ειδικής διαδρομής ήταν το στοιχείο που καθόρισε την εξέλιξη του Ράλι Φινλανδίας την Παρασκευή. Ο Sebastien Ogier υποστήριξε ότι αποσπάστηκε η προσοχή του, δεν άκουσε μία σημείωση του συνοδηγού του και κατέληξε στα δέντρα.

Ως αποτέλεσμα, η πίσω ανάρτηση του Ford Fiesta της M-Sport υπέστη ζημιά που δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί άμεσα. Έτσι ο Γάλλος, που προηγείται στη βαθμολογία, θα συνεχίσει υπό καθεστώς Rally 2. Δεν έχει ελπίδες για τη νίκη, μπορεί όμως να πάρει λίγους βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν υπερπολύτιμοι.

Η προσωρινή κατάταξη δημιουργεί έκπληξη στους περισσότερους, καθώς επικεφαλής του αγώνα μετά την ολοκλήρωση της 13ης ΕΔ έχει τεθεί ο 26χρονος Φινλανδός Esapekka Lappi με Toyota Yaris, έχοντας διαφορά 4,4 sec από τον έμπειρο team mate του, Jari-Matti Latvala. Ακολουθούν οι Suninen με Ford (+19 sec), Breen με Citroen (+33 sec) και Hanninen με Toyota (+39,1 sec).

«Είναι δύσκολο να το περιγράψω, όμως από μικρό παιδί ονειρευόμουν να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο κατηγορίας WRC στη Φινλανδία. Αν μπορώ να νικήσω; Δεν το ξέρω. Πρέπει να συγκεντρωθώ, άλλωστε στόχος μου παραμένει το βάθρο», δήλωσε ο Lappi.

Ο αγώνας συνεχίζεται το Σάββατο με 8 ειδικές διαδρομές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...