WRC: Δέντρο για τον Tanak, νίκη για τον Neuville (vid)

Με άδοξο τρόπο έληξε η μάχη των δύο οδηγών στο Ράλι Πολωνίας

  • -
  • -

Μετά την ολοκλήρωση της 20ης ειδικής διαδρομής ο Ott Tanak είχε πάρει ελαφρύ προβάδισμα (+1,8 sec) έναντι του Thierry Neuville στο Ράλι Πολωνίας. Η 21η ΕΔ έμελλε όμως να καθορίσει την έκβαση του αγώνα, καθώς ο Εσθονός είχε έξοδο και χτύπησε με το εμπρός μέρος του Ford Fiesta σε ένα δέντρο. Η απώλεια χρόνου (άνω του 1,5 λεπτού) του στέρησε κάθε ελπίδα όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για την παρουσία του στο βάθρο.

Ο Neuville (Hyundai i20) έφθασε έτσι σε μία ανέλπιστα εύκολη νίκη, την 3η φετινή στο WRC. Με πέντε αγώνες να απομένουν, ο Βέλγος μείωσε στους 11 βαθμούς τη διαφορά από τον Sebastien Ogier (Ford Fiesta), ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση. Δεύτερος ήταν ο Hayden Paddon, με Hyundai i20.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης, που τερμάτισε μάλιστα στην 30η θέση της γενικής κατάταξης και 2η στο WRC Trophy, οδηγώντας ένα Citroen DS3.

Στους κατασκευαστές, η M-Sport Ford έχει 259 βαθμούς, η Hyundai Motorsport 237 και η Toyota Gazoo Racing 153. Επόμενος αγώνας του WRC στη Φινλανδία, από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...