Οδηγοί αγώνων ή αθλητές υψηλού επιπέδου (vid)

Το Le Mans είναι τόσο απαιτητικό σε όλα τα επίπεδα, με τους οδηγούς που συμμετέχουν να είναι και εξαιρετικοί αθλητές

  • -
  • -

Λίγο πριν ξεκινήσει ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες αυτοκινήτου, οι 24 ώρες του Le Mans, μπαίνουμε στο γυμναστήριο της Ford για να δούμε την προετοιμασία των οδηγών και τη σκληρή προπόνηση που κάνουν για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο.

Σε έναν αγώνα αντοχής με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, δεν αρκεί να είσαι απλώς καλός οδηγός, αλλά και αθλητής κορυφαίου επιπέδου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ford, οι συνθήκες σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας προσομοιώνουν σε αυτές μιας… σάουνας, ενώ οι δυνάμεις «g» που ασκούνται στο σώμα των οδηγών, είναι σαν να κάνεις τρεις συνεχόμενες ώρες τρενάκι του λούνα πάρκ, ενώ μετά από μια βάρδια 2,5 ωρών ο οδηγός χάνει 2,5 λίτρων υγρών.

Έτσι, οι οδηγοί αγώνων ακολουθούν ένα πρόγραμμα εξειδικευμένων ασκήσεων, που έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση του αυχένα, των χεριών, του κορμού, την ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος και του συντονισμού χεριών και όρασης. Ένας προσομοιωτή, ο οποίος αναπαριστά πραγματικές πίστες, δίνει ρεαλιστικές αντιδράσεις στο τιμόνι, στον οποίο ο οδηγός μπορεί να κάνει παύση και να επικεντρωθεί στα πιο δύσκολα κομμάτια της πίστας, ενώ είναι υπό συνεχή παρακολούθηση.

Η φυσική κατάσταση του οδηγού παρακολουθείται και κατά τη διάρκεια των αγώνων, χάρη σε ειδικά συστήματα ελέγχου των καρδιακών παλμών και της αναπνοής, της θερμοκρασίας του σώματος και των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια των pitstop και να επαναφέρει τους οδηγούς σε άριστη φυσική και πνευματική κατάσταση.

Η Ford Chip Ganassi Racing φέτος θα παρατάξει στη γραμμή εκκίνησης τέσσερα Ford GT για να υπερασπιστούν την περσινή νίκη.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ LIVE streaming στις 16:00 του Σαββάτου από το κανάλι της Ford τη δραστηριότητα της ομάδας στο Le Mans πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...