Παρθενική νίκη για τον Tanak στο WRC!

Ο Εσθονός οδηγός της M-Sport κέρδισε δίκαια στο Ράλι Σαρδηνίας

  • -
  • -

Κάτι από... Ράλι Ακρόπολις θύμησαν οι σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές στη Σαρδηνία. Ταλαιπώρησαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα πληρώματα, προκαλώντας αρκετές εξόδους και εγκαταλείψεις. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, «αλώβητος» βγήκε ο Ott Tanak. Ο 30χρονος Εσθονός τερμάτισε πρώτος με το Ford Fiesta και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά από 73 εκκινήσεις.

Η δεύτερη θέση ανήκε στον Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris (+12,3 sec), όμως ο Φινλανδός ήταν απογοητευμένος από ένα λάθος που έκανε το πρωί της Κυριακής και του στοίχισε κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βέλγος Thierry Neuville (+1.07,7) με το Hyundai i20.

Μετά το ατύχημα του Σαββάτου τη στιγμή που ήταν επικεφαλής του αγώνα, ο Νεοζηλανδός Hayden Paddon στάθηκε άτυχος και την τελευταία ημέρα του αγώνα. Στην προτελευταία ειδική έχασε τον έλεγχο του Hyundai i20, με αποτέλεσμα να τουμπάρει και να κλείσει το δρόμο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και επικεφαλής της βαθμολογίας, Sebastien Ogier (έχει 141 βαθμούς έναντι 123 του Neuville και 108 του Tanak) τερμάτισε στην 5η θέση με το Fiesta της M-Sport.

Η συνέχεια του WRC θα δοθεί στην Πολωνία, το διάστημα 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...