Έτοιμοι για το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017

Τα πληρώματα πραγματοποιούν τις τελευταίες δοκιμές ενόψει του αγώνα, το τριήμερο 2-4 Ιουνίου

  • -
  • -

Με συνολικά 73 συμμετοχές και 12 ειδικές διαδρομές, το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 είναι έτοιμο να συναρπάσει τους χιλιάδες φίλους των αγώνων στη χώρα μας. Το Ακρόπολις αποτελεί τον τρίτο γύρο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017, ενώ από τις διεθνείς συμμετοχές ξεχωρίζουν τα 13 αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5.

Ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης βρίσκονται ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Πορτογάλος Bruno Magalhaes (θα αγωνιστεί με Skoda Fabia, βαμμένο στα χρώματα της SEAJETS), ο πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών, Πολωνός Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta), και ο νικητής του Ράλλυ Ντακάρ και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Nasser Al-Attiyah (Ford Fiesta). Από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές του Γιώργου Φιλιππίδη (Skoda Fabia R5), του Σωκράτη Τσολακίδη (επίσης με Fabia) και του Θέμη Χαλκιά (Mitsubishi Lancer Evo X).

Η τελετή εκκίνησης θα δοθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 6.30 μμ στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 4 μμ.

Οι 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 229,74 χλμ. χωρίζονται σε δύο σκέλη, 6 το Σάββατο και 6 την Κυριακή. Η διαδρομή του αγώνα δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με αυτήν του 2016, πλην της μείωσης του μήκους της ΕΔ 1-4 SEAJETS Gravia κατά 890 μ. από την αφετηρία της. Η ΕΔ 2-5 Άμφισσα, είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική), ενώ η ΕΔ 9-12 Ελάτεια/Καρυά, με μήκος 33,86 χλμ. είναι η μεγαλύτερη του αγώνα.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Bruno Magalhaes: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και δε σας κρύβω ότι μου προκαλεί εντύπωση. Ξεκινήσαμε φέτος να λάβουμε μέρος στον πρώτο αγώνα και όχι να ακολουθήσουμε το ERC. Και τώρα είμαστε εδώ! Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και μου δίνει αυτοπεποίθηση. Όλα λειτουργούν ιδανικά. Θέλω να τερματίσω ψηλά στην κατάταξη και να μαζέψω πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια».

Kajetan Kajetanowicz: «Ναι, είναι αλήθεια είναι ότι ερχόμαστε συνέχεια τα τελευταία χρόνια, αλλά ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας τόσο ωραίος αγώνας με υπέροχες ειδικές. Είναι απαιτητικός για τον οδηγό και το αυτοκίνητο, αλλά οι ε.δ. είναι τεχνικές και γρήγορες. Απλά, εξαιρετικές!».

Nasser Al-Attiyah: «Η τελευταία φορά που ήρθαμε ήταν το 2013 στο πλαίσιο του WRC και δε σας κρύβω ότι μου έλειψε ο αγώνας! Είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους οδηγούς του ERC, ενώ θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για το Ράλλυ Κύπρου. Φυσικά, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε! Μπορεί να έχουμε αρκετά χρόνια να συμμετάσχουμε στο Ακρόπολις, αλλά γι’ αυτό δουλεύουμε σήμερα εδώ έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε».

Γιώργος Φιλιππίδης: «Δυστυχώς είχαμε προγραμματίσει να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο για δοκιμές και τη στιγμή που φτάσαμε “άνοιξαν οι ουρανοί” και η διαδρομή γέμισε λάσπη. Μπήκαμε και είδαμε την κατάσταση του δρόμου, που δεν ήταν η πλέον ενδεδειγμένη για να δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο. Αυτό μας προκαλεί ένας άγχος πριν τον αγώνα, αλλά θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τους οργανωτές, και να κάνουμε αύριο ένα τεστ για να μάθουμε και να εξοικειωθούμε με το αυτοκίνητο».

Σωκράτης Τσολακίδης: «Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, αλλά θέλει δουλειά για να εξοικειωθείς. Εμείς, μετά από κάθε πέρασμα βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, αλλά χρειάζονται αγωνιστικά χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα, εμείς θα ξεκινήσουμε και θα κάνουμε τον αγώνα μας. Θα διαπιστώσουμε πού βρισκόμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό και ανάλογα θα κινηθούμε στη συνέχεια. Αν δούμε ότι είμαστε στη μάχη με τους ξένους οδηγούς, τότε θα δώσουμε τη μάχη μας για να κερδίσουμε!».

Το επίσημο πρόγραμμα του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 διατίθεται δωρεάν στο Service Park του αγώνα (στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), σε επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ, επίσημου χορηγού του αγώνα, ενώ έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του ράλλυ, www.acropolisrally.gr.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...