Το Targa Florio 2017 περνάει στην ιστορία (video)

Μαγευτική ομορφιά στον τελευταίο γύρο του αγώνα

  • -
  • -

Ο τελευταίος γύρος του Targa Florio 2017 περνάει μέσα από συμβολικές τοποθεσίες της Σικελίας, που αποπνέουν μια ξεχωριστή ομορφιά. Το Monreale, η περιοχή όπου ξεκουράζονταν οι Νορμανδοί βασιλιάδες κατά τη διάρκεια των πολέμων, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Κατόπιν, τα αυτοκίνητα κατευθύνονται στη Segesta, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από το Alcamo και το Castellammare del Golfo.

Τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Περιλαμβάνει ένα θέατρο στην κορυφή ενός λόφου και έναν θαυμάσια διατηρημένο ναό. Η υπέροχη θέα της θάλασσας και οι κυματιστοί λόφοι που φαίνονται σε απόσταση, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

1600 Spider "Duetto" (1966)

Όταν πρόκειται για συμβολική ομορφιά και ελκυστικό στυλ, δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την 1600 Spider "Duetto". Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1966 και εξέπληξε τους πάντες με τον ασυνήθιστο και αντισυμβατικό σχεδιασμό της από τον Pininfarina, αρκετά διαφορετικό από τις άλλες εκδόσεις της σειράς Giulia, λόγω της χαμηλής μύτης και του πίσω μέρους σε σχήμα ουράς σουπιάς, σχεδόν σε αντίθεση με το σήμα κατατεθέν του sedan.

Τα μηχανικά της μέρη προέρχονταν από τη Giulia Sprint GT, με ενισχυμένη ισχύ στους 109 ίππους και στις 6000 σ.α.λ., ενώ το μεταξόνιο ήταν μειωμένο στα 225 cm. Οι επιδόσεις και η οδηγική απόλαυση που προσέφερε ήταν σταθερά στην κορυφή της κατηγορίας του, και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 182 χλμ/ώρα. Άλλα χαρακτηριστικά του μοντέλου ήταν η κίνηση στους πίσω τροχούς και η ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός. Η διεθνής αναγνωρισιμότητα της Duetto οφείλεται και στην αξέχαστη εμφάνιση στην ταινία "The Graduate", όπου την οδηγούσε ο Dustin Hoffman. Κατασκευάστηκε σε τέσσερις σειρές και διάφορες εκδόσεις μέχρι το 1994, διανύοντας μια σημαντική εμπορική πορεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...