Απίστευτο: Ο Meeke πέρασε μέσα από το πάρκινγκ για να φθάσει στη νίκη! (vid)

Ο Βρετανός οδηγός της Citroen επιβίωσε στο Ράλι Μεξικό παρά την έξοδο μόλις 1 km από τον τερματισμό

  • -
  • -

Αν ο Kris Meeke έχανε τη νίκη με αυτόν τον τρόπο μέσα από τα χέρια του, τότε απλά... θα τα είχαμε δει όλα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Ο 38χρονος οδηγός έφθασε στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα στο Μεξικό με διαφορά 37 sec από τον Sebastien Ogier. Όμως μόλις 1 km πριν τη γραμμή του τερματισμού τον περίμενε ένα... θρίλερ.

Αμέσως μετά από ένα άλμα με το Citroen C3, ο Meeke έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κατέληξε εκτός δρόμου, μέσα σε ένα χωμάτινο πάρκινγκ! Το Citroen δεν είχε υποστεί σημαντικές ζημιές, όμως ο Βρετανός αναζητούσε τον τρόπο να βγει μέσα από το λαβύρινθο με τα σταθμευμένα οχήματα. Τελικά τα κατάφερε και έστω με διαφορά 13,8 sec από τον Ogier (Ford Fiesta) πήρε την 4η νίκη στην καριέρα του στο WRC!

«Είμαι τελικά τυχερός. Τι τρόπος για να τερματίσει κάποιος σε ένα ράλι. Εκείνη τη στιγμή αναζητούσα διέξοδο μέσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πολλά πέρασαν από το μυαλό μου, εκείνα τα δευτερόλεπτα...», σχολίασε ο Meeke που ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας, με 27 βαθμούς.

Επικεφαλής της κατάταξης μετά τα πρώτα τρία ράλι της σεζόν πέρασε ο Ogier (66 β.), εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Jari-Matti Latvala τερμάτισε στην 6η θέση στο Μεξικό. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota έχει 58 βαθμούς. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Thierry Neuville (Hyundai i20), ο οποίος πήρε επιπλέον 5 πόντους για τη νίκη του στην Power Stage.

Επόμενος αγώνας για το WRC, στην Κορσική το τετραήμερο 6-9 Απριλίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...