Ράλι Σουηδίας: Δράμα για τον Neuville, πτήση στο... Θεό για τον Ostberg (vid)

Ο Βέλγος είχε ατύχημα στην υπερειδική του Σαββάτου, χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια του

  • -
  • -

Με δραματικό τρόπο έληξε η τρίτη μέρα του Ράλι Σουηδίας για τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος ήταν επικεφαλής του αγώνα πηγαίνοντας στην υπερειδική του Karlstad, μήκους μόλις 1,4 km. Ο οδηγός της Hyundai είχε προβάδιμα 43 sec από το δεύτερο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), όμως η ατυχία τον «χτύπησε» τη στιγμή που κανείς δεν το περίμενε.

Το i20 WRC χτύπησε στο προστατευτικό τοίχο, με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά το σύστημα διεύθυνσης και να μην ολοκληρώσει την υπερειδική. O Neuville έχασε 10 λεπτά και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη, καθώς υποχώρησε στη 13η θέση της γενικής κατάταξης. Παρόμοια ατυχία είχε και στο Μόντε Κάρλο, όταν με προβάδισμα 51 sec, έσπασε την ανάρτηση του Hyundai του.

Με μόλις τρεις ειδικές (συνολικού μήκους 58,81 km) να απομένουν για την ολοκλήρωση του Ράλι Σουηδίας, η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον Φινλανδό Latvala, τον Εσθονό Ott Tanak (Ford Fiesta +3,8 sec) και τον πρωταθλητή Sebastien Ogier (Fiesta +16,6 sec), ο οποίος από το... πουθενά βρίσκεται να διεκδικεί μία ακόμη νίκη.

Όσον αφορά το φημισμένο άλμα Colin’s Crest (στη μνήμη του Colin McRae), το βραβείο πήγε στον Mads Ostberg με το Ford Fiesta. Ο 29χρονος Νορβηγός «πήδηξε» 42 m το πρωί και 44 m το απόγευμα, ξεσηκώνοντας τους θεατές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...