Μάχη Peterhansel-Loeb στο Ντακάρ (vid)

Οι δύο Γάλλοι οδηγοί της Peugeot προηγούνται στο μαραθώνιο ράλι, μετά την 7η ειδική διαδρομή

  • -
  • -

Μετά το διήμερο ρεπό για πληρώματα και μηχανικούς, το Ράλι Ντακάρ του 2017 συνεχίστηκε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου με τη διεξαγωγή της 7ης ΕΔ. Το μήκος της περιορίστηκε περίπου στο μισό (161 km) λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με τους αγωνιζόμενους να κινούνται από την πρωτεύουσα La Paz της Βολιβίας προς τα νότια.

Στα αυτοκίνητα ο πολυνίκης του θεσμού, Stephane Peterhansel, ήταν ταχύτερος με το 3008 DKR κατά 48 δλ. έναντι του team mate του, Sebastien Loeb. Ο Peterhansel αύξησε έτσι τη διαφορά από το Loeb στη γενική κατάταξη στα 2 λεπτά. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Nani Roma με Toyota Hilux (στα 11 λεπτά από την κορυφή).

Στις μοτοσικλέτες προηγείται ο Βρετανός Sam Sunderland (KTM 450), στα Quad ο Ρώσος Sergey Karyakin (Yamaha Raptor 700), στα UTV ο Βραζιλιάνος Leandro Torres (Polaris RZR 1000) και στα φορτηγά ο Ολλανδός Gerard de Rooy (Iveco Powerstar).

Η 8η ΕΔ είναι από τις μεγαλύτερες του αγώνα, με το μήκος της να φθάνει τα 492 km. Από τα 318 οχήματα που πήραν εκκίνηση στις 2 Ιανουαρίου συνεχίζουν τα 255. Ο τερματισμός θα γίνει στις 14/1 στο Μπουένος Άιρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...