Δυστύχημα στο Ράλλυ ΔΕΘ

Νεκρός ένας θεατής από έξοδο αγωνιστικού σε μια στροφή

  • -
  • -

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ο άτυχος θεατής στέκονταν σε λάθος θέση, στο εξωτερικό της στροφής, εκεί όπου βγήκε το αγωνιστικό αυτοκίνητο και το τραυμάτισε θανάσιμα. Νεκρός από το μοιραίο ατύχημα είναι ο Μιχάλης Τεξακαλίδης 47 ετών, ο οποίος έχει υπάρξει στο παρελθόν και συνοδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Το δυστύχημα έγινε την Κυριακή πρωί 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην 3η ειδική διαδρομή «Παλαιόκαστρο» μετά από έξοδο του πληρώματος Γιώργου Φιλιππίδη και Λεωνίδα Μαχαίρα που οδηγούσαν ένα Mitsubishi Lancer EVO IX. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σταύρου Μαράτου Προέδρου του Αγωνιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ο θεατής βρισκόταν στο εξωτερικό μέρος της στροφής, το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο και σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο. Κατά τον ίδιο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ράλι ΔΕΘ έχει γίνει εκτεταμένη ενημέρωση για τα σημεία που είναι ασφαλή για την παρακολούθηση των αγώνων.

Η άμεση επέμβαση των ασθενοφόρων δεν ήταν ικανή να αποτρέψει το μοιραίο για τον άτυχο θεατή. Στο νοσοκομείο του Πολυγύρου νοσηλεύεται ο συνοδηγός ο οποίος τραυματίστηκε από τη σύγκρουση, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Μετά από αυτό το περιστατικό ο αγώνας διακόπηκε, ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Α.Ο.Θ.

Ο Α.Ο.Θ. που διοργάνωνε το 49ο Ράλλυ ΔΕΘ είχε λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας όπως αυτά καθορίζονται από τους ισχύοντες κανονισμούς και την φροντίδα κάθε επιμελούς διοργανωτή. Παρόλα αυτά στην ειδική διαδρομή 3 του 49ου Ράλλυ ΔΕΘ συνέβη το αναπάντεχο δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός θεατή και τον τραυματισμό ενός μέλους του πληρώματος. Οι αρμόδιες αρχές, η οργάνωση και τα στελέχη του αγώνα διενεργούν έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυσάρεστο γεγονός. Συλλυπούμεθα τους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνοδηγό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...