F1: Pole ο Hamilton, εκπληκτικός ο Verstappen

Ο Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα προκριματικά της Βαρκελώνης

  • -
  • -

Ο Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα προκριματικά της Βαρκελώνης. Παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο λόγω λάθος του στην πρώτη προσπάθεια στο Q3, τελικά κατάφερε και κέρδισε τον μεγάλο του αντίπαλο, Nico Rosberg, για την μάχη της Pole Position. Πίσω τους οι δυο Red Bull Racing με τους Ricciardo και Verstappen, ενώ πιο πίσω οι δυο Ferrari.

 

Ο μεγάλος χαμένος του πρώτου σκέλους ήταν ο Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Williams έπεσε πάνω στην κίνηση την στιγμή που βγήκε για γρήγορο γύρο και έχασε την δυνατότητα να κάνει ανταγωνιστικό χρόνο. Έτσι ο 18ος χρόνος που έκανε σήμαινε και τον αποκλεισμό του από το Q2. Μπροστά τα μάτια ήταν στραμμένα στον Verstappen ο οποίος στο πρώτο του χρονομετρημένο σκέλος με την ομάδα της Red Bull Racing είχε την 3η θέση.

 

 

Στο δεύτερο σκέλος τα μάτια είχαν πέσει στις δυο McLaren και στην μάχη που θα έδιναν για να μπουν στο Q3 για πρώτη φορά στην εποχή McLaren Honda. Ο Alonso φαινόταν ότι το είχε στο χέρι του, ενώ ο Button έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια στο τέλος, αλλά τελικά δεν ήταν αρκετή. Στην κορυφή και πίσω από τις δυο Mercedes ήταν πάντα ο Verstappen.

 

 

Όπως προαναφέραμε στο τελευταίο σκέλος ο Hamilton βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και αυτό γιατί μπλόκαρε τους τροχούς του στον πρώτο γρήγορο γύρο που έκανε

 

 

Ο Hamilton βρισκόταν πίσω από τους Rosberg και Verstappen στην πρώτη προσπάθεια όλων, ενώ οι Vettel και Raikkonen ακολουθούσαν.

 

Όταν πλέον βγήκαμε για την τελευταία προσπάθεια εκεί έλαμψε ο Hamilton ο οποίος κατάφερε να πάρει την pole position κάνοντας ταχύτερο γύρο κατά 2.9δετυτ σε σχέση με πέρσι. O Ricciardo έσωσε την παρτίδα από τον Verstappen, ενώ οι δυο Ferrari έκαναν χαμηλή πτήση.

 

 

Τον γρήγορο γύρο του Hamilton μπορείτε να τον δείτε εδώ

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...