F1: Ποιον θέλουν να έχουν στην 2η θέση της Ferrari το 2017;

O Verstappen ήταν επιλογή για την Scuderia;

  • -
  • -

Μπορεί να μην έχουν γίνει κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά υπάρχουν δυο θέσεις σε πρωτοκλασάτες ομάδες οι οποίες είναι ελεύθερες το 2017. Oι Kimi Raikkonen και Nico Rosberg δεν έχουν συμβόλαιο για το 2017 με την Ferrari και την Mercedes αντίστοιχα και θεωρητικά τουλάχιστον θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει.

 

Ας πάμε στην πράξη όμως. Για τον Nico Rosberg πρέπει να το θεωρούμε σίγουρο ότι θα μείνει. Προβλήματα με τον Hamilton δεν φαίνεται να υπάρχουν προς το παρόν, η ομάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη μαζί του και το ανάποδο. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να χωρίσουν τους δρόμους τους.

 

Στην Ferrari τώρα κάθε φορά που υπάρχει κενή θέση υπάρχει και ονοματολογία. Ακούσαμε για Verstappen, Grosjean και Gutierrez. Η αλήθεια είναι μια όμως. Η πρώτη επιλογή για την Ferrari συνεχίζει να είναι ο Kimi Raikkonen. Η μονοετής επέκταση του συμβολαίου του που έγινε υπο την διοίκηση του Montezemolo πέρσι τον Αύγουστο είναι ο δρόμος που θέλουν να ακολουθήσουν και φέτος με τον Φιλανδό.

 

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο Raikkonen είπε για το μέλλον του χαριτολογώντας: «Έχω συμβόλαιο μέχρι τέλος του χρόνου και ποιος ξέρει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά, αλλά δεν θα ήμουν εδώ εάν δεν θα το ευχαριστιόμουν. Προφανώς έχω πάθος για τους αγώνες αλλά πολλά πράγματα δεν είναι στα χέρια μας. Μπορούμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Μπορούμε να το πάμε αγώνα με τον αγώνα. Σίγουρα θα ξέρουμε κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά, το πολύ την επόμενη χρονιά». Οπότε απο την πλευρά του ο οδηγός θέλει να μείνει. Απόλυτα ευχαριστημένος είναι και ο Marchionne με το οδηγικό του δίδυμο, τονίζοντας ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τον Verstappen.

 

Πρωταρχικός στόχος είναι να επεκταθεί το συμβόλαιο του Raikkonen για ένα ακόμα χρόνο. Έχει ταιριάξει απόλυτα με τον φίλο του και εκτός πίστας Sebastian Vettel, δεν έχει μπλεχτεί σε «πολιτικές», είναι μια σημαντική λύση και προπαντός αξιόπιστη. Απο την στιγμή που υπάρχει ο Vettel σίγουρα δεν θα ήθελαν να φέρουν κάποιον για να δημιουργήσουν ένταση, όπως για παράδειγμα να έρθει ο Ricciardo. Η επιλογή του Verstappen θα ήταν ρίσκο σε αυτή την φάση. Άλλωστε ο 18χρονος Ολλανδός έχει όλο το μέλλον μπροστά του να ψηθεί και να αποδείξει πράγματα πριν πάει στην Ferrari. Παλαιότερα η Ferrari είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Rosberg και τον Button, αλλά πλέον τα χρόνια έχουν περάσει και οι καταστάσεις δεν είναι οι ίδιες. Συνεπώς τους βγάζουμε από τον υπολογισμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...