Ράλλυ Ακρόπολις: Στη γραμμή της εκκίνησης

Η μεγάλη στιγμή του εθνικού μας αγώνα έφτασε, αφού στις 10:08 δίνεται η εκκίνηση

  • -
  • -
Ράλλυ Ακρόπολις: Στη γραμμή της εκκίνησης

Σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου ξεκινάει το Ράλλυ Ακρόπολις, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει για την πρώτη μέρα έξι ειδικές διαδρομές με την πρώτη, τη SEAJETS Νέα Γραβιά να ξεκινάει στις 10:08. Χθες, με λίγες ώρες να απομένουν για να ανάψει το πράσινο φως για την πρώτη ειδική διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, τα 81 πληρώματα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ πέρασαν από τη ράμπα της εκκίνησης, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και το Service Park του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, για την τελική διανυκτέρευση πριν από την έναρξη της ουσιαστικής δράσης. Αρκετά νωρίτερα, βέβαια, ακούστηκαν οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι, με τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας Διαδρομής για τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του ERC. Εκεί, ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Alexey Lukyanuk να τον ακολουθεί με ίδιο αυτοκίνητο και τον νεαρό Λετονό Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Λάμπρος Αθανασούλας, που για ακόμα μία χρονιά αποτελεί την... ελληνική ελπίδα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό, με αποτέλεσμα να σημειώσει τον έβδομο χρόνο, ωστόσο σήμερα μπαίνει απροβλημάτιστα στη μάχη των 35 πληρωμάτων που αγωνίζονται για το ERC.

 


Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις των πληρωμάτων που έγιναν χθες λίγο πριν την έναρξη τον αγώνα:

1    KAJETANOWICZ Kajetan - BARAN Jaroslaw    FORD Fiesta R
«Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία είναι να πας αργά για να προστατέψεις το αυτοκίνητο και να περιμένεις τι θα συμβεί. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί μπορεί να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Ο άλλος τρόπος είναι να πιέσεις πολύ, όπως πάντα, αλλά αυτό είναι πολύ ριψοκίνδυνο. Γενικά, μου αρέσουν οι ε.δ.». 

2    LUKYANUK Alexey - KAPUSTIN Roman    FORD Fiesta R
«Στόχος μου είναι να μείνω στο δρόμο, γιατί μερικές φορές έχω πρόβλημα με αυτό. Το ράλλυ είναι πραγματικά ενδιαφέρον και απαιτητικό για πλήρωμα και αυτοκίνητο. Οι ε.δ. είναι διαφορετικές, κάποιες τεχνικές, κάποιες γρήγορες, και υπάρχουν και ορισμένα απαιτητικά άλματα. Το περιβάλλον είναι όμορφο, αν και δεν έχουμε χρόνο να το απολαύσουμε». 

3    TARABUS Jaromir - TRUNKAT Daniel        SKODA Fabia R
«Το Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι απαιτητικό και θα είναι αγώνας επιβίωσης. Οι ε.δ. είναι δύσκολες και ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο». 

4    BOTKA David - SZELES Peter        CITROEN DS3 R5
«Οι ειδικές είναι όμορφες, και τα βουνά επίσης. Είχαμε προβλήματα με την ισχύ του αυτοκινήτου, για αυτό βρεθήκαμε να είμαστε πρώτοι στο δρόμο, και ελπίζουμε να σταθούμε τυχεροί. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στο top 5». 

6    JEETS Raul - TOOM Andrus        SKODA Fabia R
«Οι ε.δ. μου αρέσουν περισσότερο από πέρυσι, γιατί δεν υπάρχει άσφαλτος, πράγμα σημαντικό για το χωμάτινο στήσιμό μας. Οι ε.δ. χρειάζονται καλές σημειώσεις και αν όλα πάνε καλά, η γρήγορη οδήγηση δε θα είναι δύσκολη. Το Ράλλυ απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, και ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι». 

7    DELLA CASA Federico - POZZI Domenico    PEUGEOT 208 T16 
«Ελπίζω τα φρένα να είναι καλύτερα αύριο. Όσον αφορά το Ράλλυ, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί, αν πιέσεις πολύ, μπορεί εύκολα να γίνει το λάθος. Θέλουμε να τερματίσουμε σε όλες τις ε.δ.». 

8    KASPERCZYK Tomasz - SYTY Damian        FORD Fiesta R
«Οι ε.δ. είναι πραγματικά δύσκολες και δεν έχω πολλή εμπειρία σε αυτές. Ελπίζουμε να διασκεδάσουμε και να τερματίσουμε. Αν τερματίσουμε, το αποτέλεσμα θα είναι καλό, γιατί είναι πολύ εύκολο να έχεις λάστιχο ή έξοδο». 

9    ATHANASSOULAS Lambros - PANAGIOTOUNIS Elias    SKODA Fabia R
«Θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη 5άδα των χρόνων σε κάθε ειδική. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περάσουμε τους Kajetanowicz και Lukyanuk. Στόχος μας είναι ο τερματισμός στο βάθρο. Οι ε.δ. μάς αρέσουν, και ελπίζω να μη μας προβληματίσει ο καιρός». 

10    KOLTUN Jaroslav - PLESKOT Ireneusz        FORD Fiesta R
«Στόχος μας είναι ο τερματισμός, γιατί αν τερματίσουμε θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Το Ράλλυ είναι πραγματικά δύσκολο». 

11    SIRMACIS Ralfs - SIMINS Arturs        SKODA Fabia R
«Ελπίζω σε ένα καλό ράλλυ αύριο. Αισθάνομαι πολύ καλά και το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι τέλειο μετά τις δοκιμές. Θέλουμε να παλέψουμε για το βάθρο». 

12    TLUSTAK Antonin - KUCERA Ladislav        SKODA Fabia R
«Κλασικές ειδικές Ακρόπολις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι νέες για μας. Τις περιμέναμε πιο σκληρές. Είναι το πρώτο μας ράλλυ με αυτό το R5 σε χώμα». 

14    SCATTOLON Giacomo - ZANINI Paolo        MITSUBISHI Lancer Evo IX 
«Είναι μια φανταστική εκκίνηση, απίστευτη ατμόσφαιρα. Αισθανόμαστε περήφανοι και τυχεροί που βρισκόμαστε σε ένα τόσο υπέροχο μέρος. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Όλοι οι συμμετέχοντες στο ERC2 είναι γρήγοροι, οπότε θα βάλουμε τα δυνατά μας». 

15    ALONSO Juan Carlos - MONASTEROLO Juan Pablo    MITSUBISHI Lancer EVO
«Οι ειδικές έχουν ό,τι θα περίμενες από ένα Ράλλυ Ακρόπολις. Είναι σκληρές και πονηρές, αλλά υπέροχες. Μου αρέσουν γιατί μοιάζουν με αυτές της Αργεντινής. Η θέση εκκίνησής μας δεν είναι καλή, αλλά είναι ένα μεγάλο ράλλυ. Θέλουμε να κερδίσουμε την κατηγορία, για να κατακτήσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε για το πρωτάθλημα». 

17    CHUCHALA Wojciech - DYMURSKI Daniel    SUBARU Impreza WRX STI 
«Αύριο δεν μπορούμε να επιτεθούμε όπως σήμερα. Πρέπει να οδηγήσουμε έξυπνα, που σημαίνει να προστατέψουμε το αυτοκίνητο και να συνεχίσουμε μέχρι τον τερματισμό. Ίσως να πιέσουμε μόνο στα κατάλληλα σημεία, έτσι ώστε να επιβιώσουμε και να τερματίσουμε». 

18    RANGA Peter - BAN VIKTOR        MITSUBISHI Lancer EVO IX 
«Οι ε.δ. είναι τεχνικές και πολύ σκληρές. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι, αλλά και προσεκτικοί. Θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στο βάθρο της κατηγορίας μας». 

21    PIENIAZEK Lukasz - MAZUR Przemyslaw    OPEL Adam R
«Oι ε.δ. είναι δύσκολες και σκληρές με πολλές πέτρες, γεγονός που διαφοροποιεί την πρόσφυση. Ελπίζουμε να μη βρέξει, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσεις γρήγορα δικίνητο αυτοκίνητο. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην 1η θέση της βαθμολογίας μετά το τέλος του Ράλλυ, και ίσως να έχουμε αυξήσει και τη διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε εμπειρίες, μιας και πρόκειται για το δεύτερό μου χωμάτινο ράλλυ». 

22    BESSENYEY Zoltan - BERENDI David        RENAULT Clio RS 
«Το ράλλυ φαίνεται καλό. Όλοι οι οδηγοί του ERC3 έχουν λίγο πολύ ίδιο ρυθμό, αλλά εδώ το σημαντικότερο είναι να επιβιώσεις. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε ελπίδες για το Πρωτάθλημα. Αλλά αν βρεθούμε στο βάθρο δεν πρόκειται να στενοχωρηθούμε». 

24    "ΙΑΒΕΡΗΣ JUNIOR" - ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ Σπύρος    MITSUBISHI Lancer Evo IX 
«Ο αγώνας είναι ωραίος, αν και οι ειδικές είναι λίγο σκληρές για ERC, αλλά αυτό είναι το Ακρόπολις. Θα κινηθούμε αύριο στις τρεις πρώτες ειδικές, θα δούμε τους χρόνους μας και θα τους χειριστούμε ανάλογα. Θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να τερματίσουμε πίσω από τον Chuchala». 

25    ΧΑΛΚΙΑΣ Ευθύμιος - ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος        SUBARU Impreza WRX STI 
«Ο αγώνας είναι ωραίος. Πάμε για να διασκεδάσουμε, και ελπίζουμε οι ε.δ. να έχουν πολύ κόσμο». 

26    ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος-ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ Μάριος    MITSUBISHI Lancer Evo IX 
«Ο αγώνας είναι πολύ ωραίος, τόσο σχεδιαστικά όσο και στο θέμα της κατάστασης των εδικών. Εμείς θέλουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και μυαλωμένα. Πάντα έχουμε στο μυαλό μας τη σύγκριση με τους ξένους». 

27    ΠΑΝΤΕΛΗ Πέτρος - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κωνσταντίνος    MITSUBISHI Lancer EVO
«Οι ε.δ. είναι πολύ καλές, εκτός από ένα σημείο της πρώτης που έχει λάσπη. Δεν ξέρουμε πώς είναι οι δρόμοι σήμερα, ελπίζουμε να είναι καλύτεροι. Στόχος μας ο τερματισμός σε μια καλή θέση». 

30    ΖΟΥΝΗΣ Ιωάννης - Σαΐνης Δημήτρης        SUBARU Impreza WRX STI 
«Είναι ένα σκληρό Ακρόπολις, όπως παλιά, κι ας είναι τα χιλιόμετρα λιγότερα. Σήμερα είχαμε την ατυχία να κόψουμε ημιαξόνιο στο shakedown, αλλά καλύτερα τώρα παρά στον αγώνα». 

51    ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Γιώργος - ΜΑΧΑΙΡΑΣ Λεωνίδας    MITSUBISHI Lancer EVO IX 
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Οι ειδικές δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, εκτός από τη Γραβιά. Έχουμε βάλει νέα ανάρτηση στο αυτοκίνητο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Σίγουρα είναι ένας δύσκολος αγώνας, όμως πάντα συμμετέχουμε με στόχο τη νίκη, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και τώρα». 

52    ΒΕΛΑΝΗΣ Βασίλης - ΒΕΛΑΝΗΣ Ιωάννης    MITSUBISHI Lancer Evo IX 
«Κατ’ αρχάς, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και καλό τερματισμό. Στόχος δικός μας είναι ο τερματισμός σε μια καλή θέση, ώστε να συγκεντρώσουμε βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Φυσικά, ο αγώνας είναι Ακρόπολις, και κάθε ειδική έχει το δικό της χαρακτήρα». 

53    ΝΙΩΡΑΣ Γρηγόρης - ΚΑΚΑΛΗΣ Κωνσταντίνος    SUBARU Impreza WRX STI N12 
«Ο αγώνας είναι ωραίος και οι ειδικές διαδρομές μαζεμένες και κλασικές. Η Οργάνωση έκανε μεγάλη προσπάθεια για να εξομαλύνει τις ειδικές, καθώς κάποιες είχαν να χρησιμοποιηθούν πολύ καιρό. Η ιδέα για ανεφοδιασμό με βενζίνη 100άρα είναι εξαιρετική. Στόχος μας είναι η διασκέδαση». 

54    ΣΠΑΝΟΣ Διονύσης - ΓΚΟΤΟΒΟΣ Σωτήρης    SUBARU Impreza WRX STI 
«Για Ακρόπολις οι ειδικές είναι καλές, φυσικά με αγωνιστική δυσκολία, αλλά αυτό είναι που μας προσελκύει. Ο αγώνας είναι σκληρός και ελπίζουμε να αντέξουμε, τόσο εμείς όσο και το αυτοκίνητό μας». 

55    ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Παναγιώτης - ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ Θεόδωρος        MITSUBISHI Lancer Evo IX 
«Ελπίζουμε ο αγώνας να κυλήσει υπέροχα και να το ευχαριστηθούμε. Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ καλές και μας αρέσουν πολύ». 

56    ΑΛΥΓΙΖΑΚΗΣ Λευτέρης - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Μιχάλης    MITSUBISHI Lancer Evo IX 
«Αν η Γραβιά είναι καλή, τότε μπορώ να πω ότι όλες οι ειδικές είναι πολύ ωραίες. Μακάρι να ήταν περισσότερες! Αυτό είναι το πρώτο μας Ακρόπολις και στόχος μας είναι ο τερματισμός με έναν αξιοπρεπή ρυθμό και συλλογή εμπειρών». 

62    ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ Ιωάννης - ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ Ευάγγελος    FORD Escort RS2000 
«Ο αγώνας είναι ωραίος, αντίστοιχος με εκείνον στο Λουτράκι. Στόχος μας είναι η 1η θέση της F2, γιατί άλλωστε όταν τρέχουμε θέλουμε πάντα να κερδίζουμε». 

63    ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ Ιωάννης - ΜΠΑΚΛΩΡΗΣ Χρήστος        MG ZR 
«Ο αγώνας είναι πολύ ωραίος. Με πολύ ωραία χάραξη και πολύ ωραίες ειδικές διαδρομές. Ελπίζουμε ο καιρός να είναι καλός, έτσι ώστε να τις ευχαριστηθούμε. Στόχος μας είναι να κινηθούμε γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα με ένα ρυθμό που μας επιτρέπει να τερματίσουμε». 

65    ΓΑΖΕΤΑΣ Χαράλαμπος - ΧΑΛΑΤΣΗΣ Παναγιώτης    OPEL Corsa Super 1600 
«Οι ειδικές είναι χορταστικές, καθώς περιλαμβάνουν γρήγορα και αργά κομμάτια. Δυστυχώς, στη Νέα Γραβιά έχουμε κάνει μόνο δύο περάσματα, και περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι ο καιρός σε αυτήν την ειδική. Στόχος μας είναι ο τερματισμός και να διασκεδάσουμε». 

66    ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ Σάββας - ΤΣΙΟΥΚΑΣ Αθανάσιος        PEUGEOT 206 XS 
«Είναι ένας ωραίος αγώνας, με ιστορικές ειδικές διαδρομές, και ελπίζουμε ο καιρός να βοηθήσει. Έπειτα από καιρό, στην F2 υπάρχουν αρκετά πληρώματα για τη νίκη και η μάχη θα είναι ωραία για όλους, τόσο για τα πληρώματα όσο και για τους θεατές. Εμείς θα προσπαθήσουμε όπως πάντα για το καλύτερο δυνατό, και μακάρι αυτό να είναι η νίκη στην F2». 

73    "PAZONEN" - ΚΟΤΡΩΝΗΣ Αποστόλης        TOYOTA Yaris 
«O αγώνας είναι άψογος σχεδιαστικά. Συγχαρητήρια σε όσους ενεπλάκησαν στην οργάνωσή του, και ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένας αξιόλογος αγώνας, που αναμένεται να έχει πολύ κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, και του χρόνου ακόμα καλύτερα».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...