F1: Τρίτη νίκη για τον Rosberg

Επεισοδιακό GP στην Κίνα

  • -
  • -

Όποιος σηκώθηκε νωρίς για να δει τον αγώνα δεν απογοητεύτηκε. Μπορεί ο νικητής να ήταν πάλι οδηγός της Mercedes, όμως είχαμε δράση σε όλο το grid. Ο αγώνας ξεκίνησε επεισοδιακά με τον Rosberg να χάνει την πρώτη θέση που είχε στην εκκίνηση, τον Vettel να πέφτει πάνω στον Raikkonen και τον Hamilton να ξεκινά από το pitlane αλλά και αυτός να χάνει την αεροτομή του. Προσπάθησε να μην πατήσει την πτέρυγα του Gutierrez και έπεσε πάνω σε μια Sauber.

Ο Ricciardo στον 4ο γύρο είχε σκασμένο ελαστικό πιθανώς από θραύσματα που υπήρχαν στην πίστα. Και στον 5ο γύρο κιόλας βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Φυσικά το αυτοκίνητο ασφαλείας έφερε μεγάλες ανατροπές με κάποιους οδηγούς να επιλέγουν τα πιτστοπ για να παίξουν με τις στρατηγικές.

H FOM μας έδινε και replay από την έναρξη του αγώνα

Η δράση ειχε απλωθεί σε όλο το grid, και εάν θέλατε να δείτε τι είχε γίνει τότε δεν θα βγάζατε άκρη από την στιγμή

Ήταν γενικά ένας αγώνας που δεν μπορούσες να ακολουθήσεις εύκολα. Τα μάτια ήταν στραμμένα στην Ferrari γιατί το ισχυρό αφεντικό ήταν παρόν, αλλά και στον Hamilton που θέλαμε να δούμε που θα καταλήξει, παρόλο που είχε ένα τραυματισμένο μονοθέσιο.

Μπροστά ο Rosberg φαινόταν ότι δεν θα είχε πρόβλημα, με τις δυο Red Bull Racing να χτυπάνε τις Ferrari. Ο Γερμανός οδηγός κέρδισε τον αγώνα, ενώ ο Vettel που ήρθε δεύτερος ζήτησε συγγνώμη από τον Raikkonen για την επαφή στην πρώτη στροφή. Η τελική κατάταξη είχε ως εξής:

Στο πρωτάθλημα οδηγών ο Rosberg μεγάλωσε την διαφορά από τον Hamilton με το εκπληκτικό ξεκίνημα που είχε φέτος

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...