Ένας άγριος «σκορπιός» έτοιμος για τις πίστες

Έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στις ιταλικές πίστες είναι η μικρή «βολίδα»

  • -
  • -

Το Abarth 595 OT (Omologata Turismo) είναι η νέα αγωνιστική έκδοση του μικρού ιταλικού μοντέλου. Εξελιγμένο αποκλειστικά για τους αγώνες, το Abarth 595 ΟΤ θα αγωνιστεί στην κατηγορία TCS (Turismo di Serie), στην οποία συμμετέχουν αυτοκίνητα με τούρμπο κινητήρες έως 1,4 λίτρα. Επίσης θα αντικαταστήσει το Abarth 500 Assetto Corse στο Abarth Selenia Trophy 2016.

Ωστόσο, το Abarth 500 Assetto Corse μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί σε 595 ΟΤ με την τοποθέτηση αεροδυναμικών στοιχείων, ώστε να πληροί τους κανόνες του Ιιταλικού Πρωταθλήματος Τουρισμού. Η αποκλειστική υπηρεσία για τη μετατροπή του 500 Assetto Corse σε 595 OT προσφέρεται από τα συνεργεία της Abarth Racing Team.

Από τεχνική άποψη, το νέο Abarth 595 OT διαθέτει τον νέο 1.4 T-Jet κινητήρα 190 ίππων σε συνδυασμό με κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, νέες αναρτήσεις και αποστάτες τροχών που δίνουν μεγαλύτερο πλάτος στα εμπρός και πίσω μετατρόχια. Διαθέσιμο θα είναι επίσης και ένα πακέτο «Performance», που αποτελείται από αγωνιστική εξάτμιση και δισκόφρενα 305 χιλιοστών μπροστά.

Το νέο Abarth 595 ΟΤ θα αγωνίζεται μαζί με το Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione που έχει πάρει μέρος στις τρεις τελευταίες σεζόν. Το φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο αποτελείται από επτά αγώνες: Monza (1 Μαΐου), Imola (29 Μαΐου), Misano Adriatico (12 Ιουνίου), Magione (3 Ιουλίου), Red Bull Ring (Αυστρία, 24 Ιουλίου), Vallelunga (11 Σεπτεμβρίου) και Mugello (16 Οκτωβρίου).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...