F1: Ο Magnussen σε κουβέντες με την Renault

Ο Maldonado χάνει την υποστήριξη της PDVSA

  • -
  • -

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα και τα προβλήματα που έχει η κρατική εταιρία πετρελαιοειδών PDVSA φαίνεται ότι έχουν άμεση επίπτωση στο μέλλον του Pastor Maldonado στην F1 και στην ομάδα της Renault.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph ο πρώην οδηγός της McLaren Kevin Magnussen βρέθηκε στην έδρα της Lotus, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία μετονομασίας σε Renault, για 2 μέρες την προηγούμενη βδομάδα και συζητούσε την πιθανότητα. Το πιο πιθανό είναι θα υπάρχει μια θέση αναπληρωματικού, αλλά και η αγωνιστική θέση δεν είναι εκτός συζήτησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο Magnussen φαίνεται ότι βρήκε υποστήριξη και από την εταιρία Bestseller AS που ειδικεύεται στον χώρο της ενδυμασίας με brand όπως το Jack & Jones. O Magnussen είναι ένας πολύ δυνατός οδηγός και την σαιζόν που αγωνιζόταν με την McLaren είχε εντυπωσιάσει, αλλά η Βρετανική ομάδα επέλεξε να κρατήσει τον Button για το 2015 δίπλα στον Alonso και όχι τον Δανό.

 

Γυρνώντας στην περίπτωση του Maldonado το μεγάλο πακέτο που φέρνει από την PDVSA του δίνει ένα πολύ ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με τις ομάδες της F1. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η χορηγία είναι της τάξης των 50εκ δολ τον χρόνο! Το φθινόπωρο η Lotus ανακοίνωσε τον Maldonado για το 2016 γιατί, όπως ανέφεραν, ο χορηγός είχε προπληρώσει το ποσό που έπρεπε να βάλει για φέτος, η οποία θεωρητικά είναι η τελευταία του χρονιά.

 

Τώρα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα και την αξία του πετρελαίου, γιατί το μέλλον του Maldonado δεν φαίνεται ρόδινο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...