GP Αμερικής: Πρωταθλητής ο Lewis Hamilton

Πήρε τον 3ο τίτλο του!

  • -
  • -

Με μεγάλο νικητή τον Lewis Hamilton ολοκληρώθηκε ένας εντυπωσιακός αγώνας στο Austin του Τέξας. Ο Βρετανός πήρε τον 3ο τίτλο του πανάξια κερδίζοντας τον Nico Rosberg αλλά και τον Sebastian Vettel.

 

Η βροχή είχε σταματήσει και οι πιθανότητες που έδιναν για να επιστρέψει ήταν στο 20%. Ο Hamilton κατάφερε να περάσει τον Rosberg στην εκκίνηση, ο οποίος έχασε την θέση του και από τους Ricciardo και Kvyat. Οι Alonso, Grosjean και Massa χτύπησαν μεταξύ τους και έχασαν πολύ έδαφος. Οι επαναλήψεις έδειχναν ότι οι Hamilton και Rosberg χτύπησαν με τους τροχούς στην πρώτη στροφή.

 

Φτάνοντας στον 5ο από τους 56 γύρους του αγώνα ο Hamilton είχε μόλις 0.6 δευτ διαφορά από τον Kvyat, ακολουθούμενος από τους Ricciardo, Rosberg, Perez, Vettel, Verstappen, Hulkenberg, Raikkonen και τον εντυπωσιακό Sainz. To Virtual Safety Car εμφανίστηκε, για να απομακρυνθούν θραύσματα από την πρώτη στροφή.

 

Στην επανεκκίνηση ο Rosberg πήρε την 2η θέση από τον Kvyat και άρχισε το κυνήγι του Hamilton. Οι πρώτες εγκαταλείψεις ήταν αυτές των Bottas (ανάρτηση) και Stevens με την Manor.

 

Ο δεύτερος που θα δοκίμαζε τα στεγνά ήταν ο Grosjean, ενώ είχε κάνει αποτυχημένη προσπάθεια ο Bottas στις αρχές του αγώνα. Η μάχη ανάμεσα στις Mercedes και τις Red Bull Racing είχαν πάρει φωτιά. Ο Kvyat δοκίμασε να περάσει τον Rosberg και βγήκε εκτός πίστας, ενώ ο Ricciardo που ήταν 4ος πέρασε τον Kvyat και τον Rosberg σε αυτό το τραινάκι. Πιο πίσω οι Perez, Vettel, Verstappen, Sainz και Raikkonen είχαν την δική τους μάχη. Στον 15ο γύρο ο Hamilton έχασε την πρωτοπορία καθώς τον πέρασε ο Ricciardo δίνοντας νέα τροπή στον αγώνα.

 

Ο Ricciardo μάλιστα μπόρεσε και άνοιξε την διαφορά στα 2.3 μέσα σε ενάμιση γύρο. Λίγο πιο πίσω οι Verstappen, Vettel, Raikkonen και Sainz μας έδιναν ένα ξεχωριστό θέαμα. Ο Hamilton αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τα ελαστικά του και μόλις τον πέρασε ο Rosberg τον κάλεσαν για να βάλει λάστιχα για στεγνό. Το ίδιο έκαναν και οι Vettel, Verstappen, Massa, Button και όλα έδειχναν ότι η ώρα είχε έρθει. Με τα στοπ ολοκληρωμένα ο Ricciardo κρατούσε την πρωτοπορία μπροστά από τον Rosberg, Kvyat και Hamilton. Στον 22ο γύρο οι Rosberg και Hamilton πέρασαν τους Ricciardo και Kvyat για την πρώτη και 3η θέση αντίστοιχα, ενώ κοντά στον 4ο Kvyat είχε φτάσει και ο Vettel με μια Ferrari που έδειχνε δυνατή στο στεγνό. Δεν πέρασε πολύ μέχρι να περάσει και ο Hamilton τον Ricciardo αλλά η διαφορά από τον πρώτο Rosberg ήταν στα 11 δευτερόλεπτα.

 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στον 27ο γύρο όταν ο Ericsson σταμάτησε στην πίστα. Οι Rosberg, Hamilton, Ricciardo και Kvyat δεν άλλαξαν ελαστικά, σε αντίθεση με όλους τους άλλους. Όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Rosberg έμεινε μπροστά, ενώ ο Vettel πέρασε τον Kvyat για την 4η θέση, ενώ δεν πέρασε ένας γύρος και ο Vettel πέρασε τον Ricciardo για να χάσει την θέση στην επόμενη στροφή, για να τον περάσει και πάλι ο Vette με το που ξεκίνησε ο 34ος γύρος.

 

Ο Hulkenberg το παράκανε και έπεσε πάνω στον Ricciardo βγαίνοντας εκτός αγώνα και εμφανίζοντας το Virtual Safety Car και πάλι φέρνοντας τον Rosberg για αλλαγή ελαστικών. Οι επαναλήψεις έδειχναν τον Hulkenberg να χάνει κομμάτι της αεροτομής προτού πέσει πάνω στον Ricciardo. O Hamilton και η Mercedes αναρωτιόταν εάν τα λάστιχα θα έφταναν για το τέλος του αγώνα. Πιθανώς να μην έφταναν. Ο Rosberg θα περνούσε τον Vettel και θα έπαιρνε την 2η θέση έχοντας σαν μοναδικό αντίπαλο πλέον τον Hamilton που ήταν 6 δευτερόλεπτα μπροστά. Ένα ακόμα αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε μέσα όταν ο Kvyat πάτησε εκτός πίστας και έχασε τον έλεγχο πέφτοντας στις μπαριέρες. Η Mercedes κάλεσε μέσα τον Hamilton και η Ferrari τον Vettel. Η κατάταξη είχε τον Rosberg μπροστά και τους Hamilton, Verstappen, Vettel, Button, Alonso, Perez, Ricciardo, Maldonado και Sainz να κλείνουν την 10άδα.

 

Ο Rosberg έκανε το λάθος την πιο άσχημη στιγμή και ο Hamilton πέρασε άνετα στην πρωτοπορία του αγώνα. Πιο πίσω όμως ο Button έδινε μάχες με Alonso, Perez, Sainz χαρίζοντάς μας θέαμα.

 

Όμως ο Hamilton κράτησε την πρώτη θέση παίρνοντας ταυτόχρονα και τον 3ο τίτλο του!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...