Δεν έχει πλέον δύναμη ο Ecclestone;

Εμφανίσεις με τον Max Mosley και προπέτασμα καπνού

  • -
  • -

Ο 84χρονος Bernie Ecclestone συνεχίζει να δημιουργεί τίτλους στις ειδήσεις. Τέτοιες που παραξενεύεται ο κόσμος για τις προθέσεις του. Την μια λέει ότι η F1 δεν πουλάει, και την άλλη το αναιρεί. Την άλλη λέει ότι η Red Bull μένει στην F1 και την άλλη λέει ότι εάν φύγουν θα τους μηνύσει. Τώρα βγήκε μαζί με τον πρώην πρόεδρο της FIA, Max Mosley, στην Γερμανική τηλεόραση, ενώ πριν από λίγες μέρες βγήκε στην Ρωσική τηλεόραση σχολιάζοντας τις ΗΠΑ και την … FIFA.  

 

Χρησιμοποιεί δε τα κανάλια του για να περάσει δηλώσεις του τύπου … η Red Bull δεν μπορεί να φύγει από την F1, γιατί έχει δεσμευτεί μέχρι το 2020 και θα υπάρξουν ποινές. Μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι στο δικαστήριο θα μπορούν να πουν «Φύγαμε γιατί δεν έχουμε κινητήρες», και τότε θα τους έλεγε «Θα έπρεπε να το είχατε σκεφτεί πριν υπογράψετε την διακοπή με την Renault». Μάλιστα προσπαθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent, να πείσει τις ομάδες να γυρίσουν στους V8, από του χρόνου! Πολύς ο ντόρος … Ποιος να φοβηθεί όμως; Γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάμπολλα μέτωπα ανοιχτά στην Formula 1. Πέρα από αυτό της Red Bull, έχουμε το θέμα της Renault, το ζήτημα με τους κανονισμούς, και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην F1.

 

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο Bernie Ecclestone έχει χάσει πολύ μεγάλο μέρος από την δύναμή του. Χαρακτηριστικά μας έλεγε κάποιος που είναι μέσα στα πράγματα ότι σε άλλες εποχές θα σήκωνε το τηλέφωνο και θα έλυνε τα ζητήματα. Πλέον δεν μπορεί να το κάνει. Οι ομάδες δεν είναι «υποχρεωμένες» να ακολουθούν αυτά που τους λέει και για τον λόγο αυτό κάνει σαματά. Προσπαθεί να φέρει νέους ιδιοκτήτες κρατώντας ο ίδιος τα σκήπτρα και επαναπροσδιορίζοντας την θέση του. «Μα είναι 84 χρονών!» θα πείτε, μπορεί ακόμα να κάνει κουμάντο; Η κοινή αντίληψη είναι ότι μετά από την αποχώρησή του από την ενεργό δράση δεν θα υπάρχει ένας που θα μπορεί να κάνει την δουλειά του. Θα χρειαστούν 3 άτομα!

Ακολούθησέ με στο twitter

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...