Τι θα κάνει η Renault με την F1;

Δεν θα δώσει κινητήρες σε άλλους, αλλά θα αγοράσει την Lotus;

  • -
  • -

Οι επιλογές της Renault σχετικά με το μέλλον της στην F1 έχει φτάσει στο πιο κομβικό σημείο. Με δεδομένο ότι δεν θα παρέχει κινητήρες σε άλλους, έχουν μείνει δυο μόνο επιλογές. Είτε θα αγοράσει την Lotus, είτε θα αποχωρήσει από την F1. Και μιλάμε για το 2016.

 

Που έχει κολλήσει όμως το θέμα. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μάχη στο παρασκήνιο ανάμεσα στην Renault και την πλευρά Bernie Ecclestone/CVC Capital Partners που ελέγχουν το πλειοψηφικό πακέτο. Υπάρχει η έννοια των «historical payments» με την οποία αμείβονται οι ομάδες που ιστορικά έχουν προσφέρει στο σπορ. Η Renault θέλει να αναγνωριστεί ότι έχει προσφέρει στο σπορ όσο για παράδειγμα η Mercedes με την πλευρά του Ecclestone/CVC να μην το βλέπουν τόσο θερμά. Η Red Bull Racing για παράδειγμα παίρνει 70εκ δολ για τα 4 πρωταθλήματα από το 2010 και μετά. Η Ferrari παίρνει 100εκ για την προσφορά της σε όλα τα χρόνια.

 

Πέρα από αυτό, ο ισχυρός άντρας της Renault Carlos Ghosn δεν θέλει να βάλει πολλά χρήματα σε αυτό το project, γιατί θα έχει να δώσει λογαριασμό στους μετόχους και στο κράτος, που βρίσκεται πίσω από την Renault, οπότε προσπαθεί να βάλει τα λιγότερα δυνατά από την πλευρά του, και να φέρει όσα περισσότερα μπορεί από παράπλευρες κινήσεις.

 

Εάν τα καταφέρει τότε η Renault θα βρίσκεται στο πρωτάθλημα του 2016 σαν κατασκευάστρια με αποκλειστικά τον δικό της κινητήρα. Πρέπει όμως να βοηθήσει και ο Bernie Ecclestone για να κλείσει το deal. Εάν δεν … τότε η Renault απλώς θα τραβήξει την πρίζα και θα λήξει η εμπλοκή της στην F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...