GP Ιταλίας: Poleman o Hamilton, δυνατές οι Ferrari

Αναγκάστηκε να πάει σε παλαιότερο κινητήρα ο Rosberg

  • -
  • -

Με τον Nico Rosberg να αναγκάζεται να πηγαίνει στην παλαιότερη έκδοση του κινητήρα του ξεκίνησαν τα προκριματικά στην Monza. Ο Hamilton απεναντίας είχε την νέα βελτιωμένη έκδοση και αυτό φαινόταν και στους χρόνους.

 

Οι Verstappen και Ricciardo αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και στην μέση του Q1 δεν είχαν βγει καν στην πίστα, ενώ αρκετού γνώριζαν την μοίρα τους έχοντας αρκετές θέσεις ποινής. Στην προσπάθεια να βγει γρήγορα στην πίστα ο Verstappen κάτι δεν πήγε καλά και δεν τοποθέτησαν καλά το κάλυμμα του κινητήρα, έτσι αυτό ξεκόλλησε μόλις επιτάχυνε από την 2η στροφή και μετά. Έτσι οι Verstappen, Merhi, Stevens, Alonso και Button έμειναν εκτός.

 

 

Ενώ η κατάταξη στο τέλος του Q1 είχε ως εξής :

 

 

Ξεκινώντας το Q2 είδαμε τον Ricciardo να αποχωρεί χωρίς να μπαίνει στο μονοθέσιο. Η Renault είχε πει ότι στην Monza θα έφερναν αναβάθμιση του κινητήρα τους, κάτι που δεν έγινε. Και πάλι το θέμα Renault ήταν στο προσκήνιο. Ο Hamilton ήταν και πάλι πιο γρήγορος από τον Rosberg. Η διαφορά τους ήταν 0.7 και το ερώτημα ήταν εάν αυτή η διαφορά ήταν ανάμεσα στον παλαιό και στον νέο κινητήρα. Από τα γκαράζ της Ferrari οι Marchionne και Pierro Ferrari παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των Vettel και Raikkonen. Η προσωρινή 2η θέση του Raikkonen και η 3η του Vettel ήταν αρκετή για να «ξυπνήσει» τους tifosi. Ο Φιλανδός ήταν 0.3 πίσω από τον Hamilton και ο Vettel 0.5.

 

 

Οι Hamilton και Raikkonen δεν βγήκαν ποτέ για τελευταία προσπάθεια στο Q2 και έτσι ο Vettel πέρασε στην 2η θέση, ενώ ο Rosberg βελτίωσε την 4η θέση και είχε φέρει την διαφορά 0.4 από τον Hamilton. Οι Maldonado, Nasr, Sainz, Kvyat και Ricciardo έμειναν εκτός.

 

Στο τέλος του Q2 τα πράγματα ήταν ως εξής

 

 

Με τα 12 σημαντικά τελευταία λεπτά ξεκίνησε και το Q3. Πρώτος βγήκε ο Hulkenberg ο οποίος είχε βάλει χρησιμοποιημένα ελαστικά από την μαλακή γόμα, ενώ από τους δυο μεγάλους αντιπάλους πρώτος ξεκίνησε ο Rosberg, αφήνοντας την τελευταία προσπάθεια εφόσον χρειαζόταν στον Hamilton.

 

Ολοκληρώνοντας τους πρώτους γύρους ο Hamilton ήταν πρώτος έχοντας 0.308 πίσω τον Vettel, 0.315 τον Raikkonen, 0.543 τον Massa και 0.545 από τον Rosberg! Μπαίνοντας μέσα ο Hulkenberg κόλλησε στην είσοδο και βγήκε για λίγο η κίτρινη σημαία.

 

Όλοι περίμεναν την τελευταία στιγμή για να βγουν και να κάνουν την προσπάθειά τους, έτσι δημιουργήθηκε ένα τραινάκι με όλα τα μονοθέσια, εκτός από τον Hulkenberg, τα οποία θα προσπαθούσαν να κερδίσουν και λίγο από πιθανό slipstream.

 

O Raikkonen κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Vettel με τον Rosberg να μένει 4ος. Οι δυο Williams θα ξεκινήσουν από την 6η και 7η θέση. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...