Η Renault ψάχνει την μεγάλη κίνηση στους κινητήρες

Δεν θα είναι απλή αναβάθμιση

  • -
  • -

Η Renault είναι ο μοναδικός κατασκευαστής κινητήρων που παρόλο που έχει πρόβλημα δεν έχει κάνει χρήση ακόμα των περίφημων «token», των «στοιχείων» που δικαιούνται μέσα στην χρονιά για να βελτιώσει την κατάσταση. Μιλώντας στο Motorsport.com ο director of operations της Renault F1, Remi Taffin, είπε ότι η Renault κυνηγάει το «μεγάλο βήμα» στην εξέλιξη του κινητήρα όταν αυτή θα χρησιμοποιήσει τα tokens.

 

H Γαλλική εταιρία έχει μπει στην «μπούκα» με την φετινή της εικόνα και η διαμάχη με την Red Bull Racing έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Από την Βαρκελώνη και μετά υπάρχει μια σταθερή εικόνα και σίγουρα η εικόνα των Red Bull Racing και της Scuderia Toro Rosso στην Ουγγαρία ήταν θετική.

 

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε με ένα μεγάλο βήμα. Δεν θα είναι στο Spa και δεν πιστεύω να είναι στην Monza, ίσως είναι στην Σιγκαπούρη ή στην Ρωσία ή στον αγώνα μετά. Είτε είναι όμως στην Ρωσία είτε όχι, θα πρέπει να έχουμε μια σοβαρή βελτίωση, κάτι που να φαίνεται και στους χρόνους. Είτε πάς στην σαιζόν για μεγάλο βήμα, είτε για μικρό. Και κάποιες φορές βλέπεις ότι τα μικρά κοστίζουν περισσότερο σε σχέση  με τα μεγάλα, γιατί μπορείς να εστιάσεις την προσοχή σου στην μεγάλη εξέλιξη, και αυτό είναι το τι κάναμε. Είτε έχουμε την μεγάλη βελτίωση το 2015 είτε το 2016 είναι γιατί ξεκινήσαμε αργότερα από ότι θέλαμε. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε κάποια πράγματα στο δυναμόμετρο που τρέχουν, και θα δούμε εκεί την απόδοση», είπε ο Taffin στο Motorsport.com.

 

Πρόσθεσε ότι ο στόχος δεν είναι να έχουν καλύτερο κινητήρα από την Mercedes στο τέλος της σαιζόν, αλλά ξέρουν που βρίσκονται και που θέλουν να πάνε στην επόμενη σαιζόν. «Σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να βάλουμε περισσότερη απόδοση. Πιστεύω από το Spa ή την Monza να βγάλουμε ότι έχουμε χωρίς την χρήση token, με την χρήση καυσίμου. Θα ήταν σωστό να πούμε ότι στην Ουγγαρία είχαμε νέο καύσιμο Total το οποίο είναι μέρος του προγράμματος εξέλιξης. Το πλάνο υπάρχει», τόνισε

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...