Εκνευρισμός στην Ferrari μετά από τον Καναδά

Η πίεση αυξάνεται στον Raikkonen

  • -
  • -

Η Ferrari πήγαινε με πολλές ελπίδες στον Καναδά. Είχαν βελτιωμένο κινητήρα έχοντας χρησιμοποιήσει 3 token (token : Στοιχείο της μονάδας ισχύος που επιτρέπεται να τροποποιήσουν), νέο καύσιμο από την Shell και βελτιωμένο σασί. Μπορεί η 4η και 5η θέση να μην είναι ακριβώς καταστροφή για την Scuderia, αλλά αλλιώς τα είχαν υπολογίσει.

 

Μιλώντας στο Ιταλικό Sky Sports ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Maurizio Arrivabene, είπε ότι «Καλύτερα να μην εκφραστώ τώρα, γιατί θα πω βαριές εκφράσεις». Στην Scuderia τα είχαν με τον Raikkonen ο οποίος έκανε το λάθος στην φουρκέτα χάνοντας την θέση του από τον Valtteri Bottas. «Περίμενα από αυτόν όχι μόνο να κρατήσει την θέση του στο βάθρο, αλλά να πάει και πιο μπροστά. Αυτό δεν είναι καλό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πετάξαμε ένα βάθρο», είπε ο Arrivabene. Στον αγώνα αυτό έκανε και την εμφάνισή του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sergio Marchionne, ο οποίος είναι Καναδός και επέλεξε αυτόν τον αγώνα για να υποστηρίξει την ομάδα. Είχε να πει καλά λόγια για τον Sebastian Vettel ο οποίος ξεκινώντας από τις τελευταίες θέσεις λόγω ποινής κατάφερε να πλησιάσει τον Raikkonen και να καταλάβει την 5η θέση, και αυτό χωρίς να υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας. Με τον Vettel σε πιο ψηλές θέσεις στην εκκίνηση πιστεύουν ότι θα είχαν την ευκαιρία να χτυπήσουν τις Mercedes.

 

Ο Raikkonen υποστήριξε ότι μετά από το στοπ του το μονοθέσιο δεν συμπεριφερόταν σωστά και υπήρχε πρόβλημα με την χαρτογράφηση του κινητήρα. Έτσι μόλις πάτησε πολύ απαλά το γκάζι το μονοθέσιο επιτάχυνε απότομα και έχασε τον έλεγχο. Όμως ο τύπος της Ιταλίας δεν του χαρίστηκε. Αναφέρεται ότι το κλίμα είναι βαρύ για τον Φιλανδό και μόνο με εκπληκτικές εμφανίσεις στους αγώνες που θα γίνουν μέχρι τις διακοπές του καλοκαιρού θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο για ένα χρόνο. Ο βασικός του αντίπαλος για την θέση στην Ferrari, Valtteri Bottas, έκανε ένα ακόμα καλό αγώνα, ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Θα αντέξει στην πίεση ο Raikkonen; Σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε θέση άμυνας. Ζητά από την ομάδα να βελτιώσει το μονοθέσιο σε όλους τους τομείς. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να βελτιώσει την εικόνα του μέσα στην πίστα. Ένα από τα στοιχεία που δουλεύει υπέρ του αυτή τη στιγμή είναι και οι άριστες σχέσεις που έχει με τον φίλο του Sebastian Vettel τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...