Βελτιώνεται ο Schumacher, σε άσχημη κατάσταση ο Bianchi

  • -
  • -

Η Formula 1 και η ζωή συνεχίζεται, όμως κανένας δεν ξεχνά τους Michael Schumacher και Jules Bianchi. Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους βγαίνουν με το σταγονόμετρο, κυρίως για αυτή του Michael Schumacher.

 

Ας ξεκινήσουμε όμως από την συνέντευξη που έδωσε στο Canal + ο πατέρας του Jules Bianchi. Ο Philippe Biachi είπε για την κατάσταση του γιου του : «Το πρώτο πράγμα είναι ότι ο Jules είναι ζωντανός, και αυτό είναι το σημαντικότερο για μας. Πολεμά με τα όπλα που έχει, αλλά μιλώντας με όρους νευρολογίας δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ικανός να κάνει πολλά τώρα. Βλέποντάς τον να παλεύει δίνει μεγάλες ελπίδες σε αυτούς που τον αγαπάνε, και είναι σημαντικό για εμάς. Όταν υπάρχει ζωή, υπάρχει και ελπίδα, παρόλο που από ένα σημείο και μετά ελπίζεις σε ένα θαύμα. Κάθε μέρα είναι δύσκολη. Η κατάσταση είναι στάσιμη. Η νευρολογική πρόοδος του Jules δεν είναι εκεί που θα θέλαμε να είναι. Όταν σηκωνόμαστε κάθε πρωϊ σκεφτόμαστε την ζωή του Jules, σκεφτόμαστε όμως και τον θάνατό του. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τον θάνατο γιατί είμαστε σε μια κατάσταση που ξέρουμε ότι πολλά μπορούν να γίνουν. Είναι τρομερό. Πιστεύω ότι όλοι μας σταματήσαμε να ζούμε εκείνη την μέρα, την 5η Οκτωβρίου. Είναι κάτι που δεν περιμένεις ποτέ. Δεν είναι κάτι που θα ήθελε o Jules, να είναι στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Δεν είναι  ζωή του, δεν είναι κάτι που θέλουμε εμείς. Αλλά πρέπει να ελπίζουμε». Στον περσινό αγώνα του Μονακό ο Bianchi είχε πάρει τους 2 υπερπολίτιμους βαθμούς με την Marussia. «Ήταν όνειρο του Jules να πάρει βαθμούς στην F1, και το έκανε με την Marussia. Ήμουν εμεί και ήμουν αρκετά τυχερός που ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που αγκάλιασε ο Jules όταν τερμάτισε. Αυτές ήταν απίστευτες στιγμές. Ο Jules είναι εδώ, παρά το σοκ που είχε. Είναι εδώ και παλεύει. Όλοι οι άνθρωποι που τον σκέφτονται του δίνουν δύναμη. Μπορεί να το νιώσει και είναι όμορφο. Μας έχει συγκινήσει»

 

Όμως έχουμε και τον Michael Schumacher, για τον οποίο έχουμε ελάχιστα στοιχεία για την κατάστασή του. Η τελευταία ενημέρωση έρχεται από την μάνατζερ του Sabine Kehm η οποία σε βιντεοσκοπημένο μύνημά της για χορηγό είπε για τον Γερμανό οδηγό : «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι συνεχίζει να βελτιώνεται και το λέω αυτό πάντα με βάση την σοβαρότητα του τραύματος που είχε. Αλλά ασφαλώς θα πάρει πολύ χρόνο για όλους τους εμπλεκόμενους να παλέψει, και είμαστε χαρούμενοι να συνεχίσουμε τον αγώνα»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...