Ο τρόπος δουλειάς του Vettel θυμίζει Schumacher

Αυτά ισχυρίζεται ο Maurizio Arrivabene

  • -
  • -

Ευφορία επικρατεί στις τάξεις της Ferrari μετά από την νίκη της ομάδας στο Μαλαισιανό GP. Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο η νίκη του Sebastian Vettel με την Ferrari θύμισε εποχές … Schumacher.

 

Σε συνέντευξή του στην SPORT BILD ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Maurizio Arrivabene σχολίασε : «Μια τέτοια νίκη μπορεί να έχει πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Αυτό που μου φαίνεται θετικό είναι το ψυχολογικό ξέσπασμα της ομάδας. Και το μεγάλο βήμα που έγινε από πέρσι φέτος. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε σκληρά και δομημένα, χωρίς να στραβωθούμε από την νίκη και να είμαστε και με τα δυο πόδια στο έδαφος»

 

Αποκάλυψε δε ότι μετά από την μεγαλειώδη νίκη δέχθηκε ένα SMS που του έφερε δάκρυα. «Προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμος όλη την ώρα, αλλά ένα SMS μου έφερε δάκρυα. Γιατί δείχνει τι μεγάλο καταφέραμε σήμερα», είπε o Arrivabene αποκαλύπτοντας ότι το SMS ερχόταν από την μάνατζερ του Schumacher, Sabine Kehm, η οποία έβλεπε τον αγώνα μαζί με την γυναίκα του Schumacher, Corinna. Οι Arrivabene και Schumacher γνωρίζονται από την εποχή που ο πρώτος ήταν επικεφαλής της Marlboro στην Ευρώπη και τον συγκρίνει με τον Vettel : «Από πλευράς χαρακτήρα είναι διαφορετικές προσωπικότητες. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο Vettel πιάνεται με την δουλειά και ασχολείται σε κάθε λεπτομέρεια, ο τρόπος που δίνει κίνητρο σε όλους, όταν κριτικάρει με την εποικοδομητική έννοια, μου θυμίζει τον Michael. Και τους δυο τους συνδέει αυτή η κουλτουριάρικη προέλευση και η τελειομανία που έφεραν στην Ferrari. Όταν είδα αυτό το κοινό την πρώτη φορά, έγινα συναισθηματικός»

 

Ο Arrivabene έχει φέρει άλλο αέρα στην ομάδα και αυτό φαίνεται. «Θέλω να είμαι κοντά στην ομάδα και να βγάλω το ομαδικό πνεύμα. Κερδίζουμε μαζί και χάνουμε μαζί. Κανένα τμήμα δεν πρέπει να δείχνει πλέον με το δάκτυλο τους άλλους. Ακόμα και οι δυο οδηγοί ανήκουν ισάξια στην ομάδα. Το αστέρι είναι η ομάδα», τόνισε.

 

Η Ferrari έφερε το κύπελλο που πήρε ο Vettel με τις χειραποσκευές του Arrivabene ο οποίος το έβαλε σε περίοπτη θέση στον χώρο εστίασης των εργαζομένων. Σχολίασε μιλώντας προς όλους ότι «Αυτό το κύπελλο είναι δικό σας», δίνοντας χώρο στους εργαζόμενους να φωτογραφηθούν με αυτό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...