Προτάθηκε στην AUDI να αγοράσει την Red Bull Racing;

Οι ψίθυροι των τελευταίων εβδομάδων και Γερμανικά δημοσιεύματα βάζουν φωτιές

  • -
  • -

Τις τελευταίες βδομάδες μας είχαν έρθει στα αυτιά κάποια σενάρια, αλλά σήμερα βγήκαν στον Γερμανικό Τύπο και θα ασχοληθούμε μαζί τους. Όπως γράφεται τόσο στο Auto Motor und Sport, όσο και στο Motorsport-total.com υπήρχε πρόταση προς την AUDI να αγοράσει την ομάδα της Red Bull Racing έναντι 300εκ Ευρώ για να μπει στην F1. Η συμφωνία χάλασε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

 

Κρατάει χρόνια η κολώνια λένε, και οι φήμες περί AUDI/VW στην F1 υπάρχουν εδώ και καιρό. Μάλιστα φούντωσαν τον Νοέμβριο όταν και η AUDI προσέλαβε τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari Stefano Domenicali. Τον Ιανουάριο δε προσέλαβε και το Joerg Zander, πρώην Τεχνικό Διευθυντή της BAR Honda (μετέπειτα Brawn GP και νυν Mercedes).

 

Το σκεπτικό που «δένει» την ιστορία είναι ότι ο Dietrich Mateschitz (ιδιοκτήτης της Red Bull) προσπαθεί εδώ και καιρό να «διώξει» από πάνω του την Scuderia Toro Rosso. Η STR δουλεύει ανεξάρτητα από την Red Bull Racing εδώ και καιρό. Με την «μαμά» ομάδα, την Red Bull Racing, ο Mateschitz έχει κερδίσει 4 σερί πρωταθλήματα και όλα δείχνουν ότι η Mercedes θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια (ο Vettel έφυγε, ο Newey είναι και δεν είναι στην F1, έχει επέλθει κορεσμός …). Ο Mateschitz από την άλλη δεν έχει να αποδείξει πλέον τίποτα. Το επόμενο βήμα για την Red Bull θα ήταν να πάρει μερίδιο στην F1, όταν μπει στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης και να χορηγήσει όλο το σπορ. Έτσι, σύμφωνα με τα σενάρια, προτάθηκε και έγινε η μελέτη πώς θα μπορέσει να μπει η AUDI στην F1 αγοράζοντας την Red Bull Racing. Το ποσό που ακούστηκε ήταν τα 300εκ Ευρώ. Αυτός που έκοψε την συμφωνία ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ της AUDI Ferdinand Piech. O Pierch ακούει Bernie Ecclestone και βγάζει … σπυράκια. Δεν θέλει με τίποτα να κάνει δουλειές με τον Bernie και έκοψε την όποια συμφωνία.

 

Η όλη κατάσταση που κυριαρχεί γύρω από την Red Bull Racing, τα προβλήματα με την Renault, την Renault την ίδια που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια προτάσεις για να αγοράσει ομάδες της F1, τον Domenicali στην AUDI και την F1 να κοιτάζει την επόμενη μέρα της έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό και περιμένουμε τις εξελίξεις.

 

Η φωτογραφία είναι μια από τις πολλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με άγνωστο δημιουργό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...