Ζητείται επανάσταση στην F1

Τα έχουν μετρήσει όλα όμως;

  • -
  • -

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Niki Lauda τόνισε ότι χρειάζεται μια επανάσταση στην F1 με τα μονοθέσια να πηγαίνουν πλέον σε ισχύ 1200 ίππων. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του νέου Αγωνιστικού Διευθυντή της Scuderia Ferrari, Maurizio Arrivabene : «Διάβασα τι είχε να πει ο φίλος μας ο Niki, είναι κορυφαίος παρόλο που κάθομαι 4 γραφεία πίσω του. Συμφωνώ με τις απόψεις του ότι η Formula 1 χρειάζεται να είναι πιο θεαματική και πιστεύω ότι το ρίσκο που εμπλέκει με την F1 να χάνει οπαδούς είναι κάτι που δυστυχώς το βλέπουμε να γίνεται ήδη».

 

«Μέχρι το 2017 θα ήθελα να βλέπω μονοθέσια που κερδίζουν τους φιλάθλους, να είναι πιο κοντά και να είναι καλύτερα από αισθητικής πλευράς, ίσως να παράγουν και θόρυβο που να σηκώνεται η τρίχα, όπως αυτός που παράγεται από μια μπάντα heavy metal. Αυτό μου άρεσε πίσω στις μέρες που έτρεχε ο Niki και εγώ ήμουν ένας ενθουσιώδης φαν με το εισιτήριο γενικής εισόδου. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι μια εξέλιξη είναι αρκετή σε αυτή την φάση. Αντί αυτού μια πραγματική επανάσταση είναι απαραίτητη, με σημαντικές και ριζοσπαστικές αλλαγές. Με αυτό εννοώ μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερες ταχύτητες, χωρίς αναγκαστικά να εμπεριέχει και την χρήση μεγαλύτερης ποσότητας καυσίμου, αλλά σίγουρα να περιέχει την μείωση κόστους σε εκείνα τα εξαρτήματα τα οποία δεν έχουν ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό. Το να είσαι πιο κοντά στον κόσμο περιλαμβάνει και να πας την F1 στον κόσμο, ίσως έχοντας την συνέντευξη τύπου των οδηγών την Πέμπτη και τις παρουσίες των ομάδων εκτός πίστας. Με τον τρόπο αυτό οι πόλεις που φιλοξενούν αγώνες θα μπορούν να παρέχουν μια αρένα παρουσίασης οδηγών και μονοθεσίων με ένα ωραίο event», είπε ο Arrivabene.

 

Γενικά συμφωνούμε με την άποψη του Αγωνιστικού Διευθυντή της Scuderia. Αυτό όμως που δεν έχουν αναφέρει είναι ότι με τις αλλαγές που προτείνουν αυξάνουν τα ρίσκα ατυχημάτων. Θα πρέπει να μπει σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο αλλαγών γιατί ένα μονοθέσιο το οποίο θα κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα και παρέχοντας μεγαλύτερη ισχύ θα πρέπει να μπει σε βάση κουβέντας για το εάν τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε αυτή τη στιγμή θα μας καλύπτουν ή όχι. Ναι στο θέαμα, αλλά με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...