Από λάθος ρύθμιση έχασε την μάχη ο Rosberg

Γύρισε τον διακόπτη αντί για να πατήσει το κουμπί για την ανάκτηση ενέργειας

  • -
  • -

Η λάθος ρύθμιση που επέλεξε στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας στο μονοθέσιο του ο Rosberg είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει την απαραίτητη ώθηση που χρειαζόταν ο Γερμανός για να αντιμετωπίσει την επίθεση του Hamilton. Στον 24ο γύρο έχασε την πρωτοπορία και τελικά και τον αγώνα.

 

«Όταν τον είδα να έρχεται αποφάσισα να πάω για επιπλέον ώθηση, αλλά ποτέ δεν την πήρα. Μόλις βρήκα ένα νέο σημείο που έκανα λάθος γιατί χρησιμοποίησα την λάθος επιλογή για να πάρω παραπάνω ERS (Εnergy Recovery System). Νόμιζα ότι χρησιμοποιούσα το σωστό, αλλά υπήρχε καθυστέρηση σε αυτό. Εάν το έκανα με κουμπί, θα ερχόταν άμεσα, αλλά με διακόπτη έρχεται πιο αργά, έτσι ποτέ δεν πήρα την επιπλέον ενέργεια», είπε ο Rosberg και συνέχισε : «Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα, αλλα είναι ένα στοιχείο κρίσης. Εάν θα αμυνόμουν περισσότερο θα πάταγε αργότερα φρένο από την εξωτερική και θα με περνούσε στην επόμενη, έτσι πίστευα ότι εάν έδειχνα ότι έκλεινα την πόρτα, θα ήταν αρκετό για να μην προσπαθήσει, αλλά δεν ήταν»

 

Ο Rosberg δείχνει ότι το συμβάν που έγινε ανάμεσα σε αυτόν και τον Hamilton στο Spa τον έχει επηρεάσει. Εκτοτε ο Hamilton έχει κυριαρχήσει στον ψυχολογικό πόλεμο. Με δυο αγώνες να απομένουν και ο δεύτερος να μετρά για διπλός πολλά μπορούν να γίνουν. Πρέπει όμως να καταφέρει κάτι καλύτερο στην Βραζιλία γιατί ο Hamilton έχει πάρει το πάνω χέρι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...