Νεότερα από το ατύχημα του Bianchi - UPDATE 2

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας λέει πως ο άτυχος πιλότος παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση

  • -
  • -

7 Οκτωβρίου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η Marussia, σύμφωνα με την οποία ο Bianchi παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Mie General Medical Center. Έχει υποστεί μια διάχυτη αξονική βλάβη και βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Στο πλευρό του άτυχου πιλότου, εκτός από τους γονείς του που ενημερώθηκαν από το ιατρικό team, βρίσκονται οι καθηγητές Gerard Saillant, Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της FIA και Alessandro Frati, Νευροχειρουργός του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, ο οποίος ταξίδεψε στην Ιαπωνία ύστερα από παράκληση της Scuderia Ferrari. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά του Bianchi και η θεραπεία του θα συνεχιστεί στο ιαπωνικό νοσοκομείο.


6 Οκτωβρίου
Σοβαρή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του οδηγού. Οι γονείς του και ο γιατρός Saillant, φίλος του Jean Todt, βρίσκονται δίπλα στον οδηγό. Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε στο Internet βίντεο ενός θεατή από το ατύχημα, που για ευνόητους λόγους δεν θα το αναδημοσιεύσουμε, το οποίο δείχνει τον Bianchi να πηγαίνει ευθεία με τα μούτρα και όχι με το πίσω μέρος του μονοθεσίου όπως είχε εκτιμηθεί στην αρχή, χτυπώντας το πίσω μέρος του γερανού και ανασηκωνοντάς τον περίπου μισό μέτρο απο το έδαφος!

5 Οκτωβρίου
Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο Jules Bianchi. Ο οδηγός της Marussia έπεσε με το μονοθέσιό του πίσω από το ειδικό όχημα που απομακρύνει τα αυτοκίνητα από την πίστα όταν αυτό είχε μπει για να απομακρύνει το μονοθέσιο του Sutil. Παρόλο που την πίστα ανέμιζαν οι διπλές κίτρινες σημαίες με ένδειξη να κόψουν ταχύτητα, ο Bianchi έχασε τον έλεγχο στο ίδιο σημείο που τον είχε χάσει και ο Sutil και σφηνώθηκε στο πίσω μέρος του γερανού. Αμέσως μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και αυτό με τον γιατρό και ο οδηγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σε δελτίο της FIA αναφέρεται ότι ο οδηγός έχει υποστεί βαρύ τραυματισμό στο κεφάλι και μετά από το χειρουργείο θα πάει στην εντατική. Ο πατέρας του οδηγού μίλησε στο Γαλλικό κανάλι France 3 και είπε ότι το χειρουργείο έγινε για να αποσυμπιεστεί ο πρησμένος εγκέφαλος του Jules.
Η ομάδα ανακοίνωσε πως θα σεβαστεί την οικογένεια και τις επιθυμίες της σε ότι αφορά ανακοινώσεις για την πορεία της υγείας του. Έτσι, μας καλούν να είμαστε υπομονετικοί και να περιμένουμε νεότερα ιατρικά στοιχεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...