Μεταγραφικά «μαγειρέματα» στην F1

Έντονο παρασκήνιο

  • -
  • -

Και εκεί που ήμασταν σίγουροι ότι μετά από το Ιταλικό GP το μεταγραφικό παζάρι έκλεισε για το 2015, τουλάχιστον στις 5-6 κορυφαίες ομάδες,  άρχισαν και πάλι να βγαίνουν φήμες, εν μέρει δίκαια, από την στιγμή που δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση από την Ferrari ή κάποια δυνατή δήλωση του Fernando Alonso.

 

Βέβαια δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ανακοίνωση από τη στιγμή που ο Alonso έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2016 και ο Raikkonen μέχρι το τέλος του 2015. Όμως οι ασθενείς δηλώσεις του Ισπανού για το εάν θα μείνει ή όχι, συνεχίζουν να αφήνουν ερωτηματικά. Μόλις προχθές όμως ο Sergio Marchionne, ο ισχυρός άντρας της FIAT και πλέον και της Ferrari είπε ότι και οι δυο οδηγοί τους θα παραμείνουν το 2015.

 

Προχθές βγήκαν από τον Ιταλικό τύπο και συγκεκριμένα από την τηλεόραση του Sky Italia, ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια ανταλλαγή Vettel με Alonso. Ωραίο, αλλά δεν φαίνεται να είναι αληθινό. Το πρόβλημα είναι ότι ο Vettel δεν «ψήνεται» για να πάει στο Maranello. Βλέπει το τι περνάει ο Alonso και δεν θέλει να πάει σε τέτοιου είδους προβλήματα. Βρίσκεται σε μια ομάδα που του δίνει τα πάντα, έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και σίγουρα μπορεί να περιμένει άλλη μια χρονιά για να δει εάν η Red Bull Racing μπορεί να βρει τον δρόμο προς την επιτυχία, καθώς και πως θα κινηθούν τόσο η Ferrari όσο και η McLaren. Αναλόγως θα μπορέσει να αποφασίσει για το 2016. Γιατί να βιαστεί να μετακινηθεί; Ακόμα και σε μια άσχημη για αυτούς χρονιά με πάρα πολλά προβλήματα με την μονάδα της Renault στις δοκιμές, κατάφερε να πάρει 3 νίκες με τον Ricciardo.

 

Από την στιγμή όμως που η Ferrari δεν μπορεί να πάρει τον Vettel, δεν μπορεί να αφήσει τον Alonso. Ο Alonso χωρίς την συγκατάθεση της Ferrari δεν φεύγει. Σημαντικό στοιχείο ήταν και το γεγονός του θανάτου Emilio Botin. Ο πρόεδρος της Santander έχει υποστηρίξει τον Alonso, και πληρώνει και μεγάλο μέρος του μισθού του, από το 2007 και μετά. Η τράπεζα χορηγεί τόσο την Ferrari όσο και την McLaren και η απώλειά του ίσως σηματοδοτήσει την αποχώρηση της Santander από την Formula1. Η αποχώρηση του Montezemolo δεν ήταν έκπληξη και δεν πρόκειται να επηρεάσει τον Ισπανό οδηγό.

Όσον αφορά τον Hamilton τώρα το πιο πιθανό είναι να μείνει στην Mercedes όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα της μάχης με τον Rosberg. Η Mercedes άλλωστε έχει το καλύτερο μονοθέσιο και σίγουρα την καλύτερη βάση για το 2015.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...