Γιατί αθωώθηκε ο Rosberg το Σάββατο

Η τηλεμετρία του δίνει κάποιο δίκιο

  • -
  • -

Στοιχεία από την τηλεμετρία του Rosberg έβγαλε το Γερμανικό Auto Motor und Sport. Αφορά την επίμαχη φάση στα προκριματικά του Σαββάτου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γερμανός οδηγός έπεσε στα φρένα 10 μέτρα πιο μετά από την προηγούμενη προσπάθειά του.

 

Την πληροφορία έδωσε ο Τεχνικός Έφορος της FIA Charlie Whiting. O Rosberg έκανε ένα λάθος στο πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι, στο οποίο έχασε 0.124 δευτ σε σχέση με τον γρήγορο γύρο που είχε κάνει και για τον λόγο αυτό ρίσκαρε. Στην ευθεία ανάμεσα στην στροφή του Καζίνο και την Mirabeau που έγινε το ατύχημα και στο σημείο μέτρησης ο Rosberg πήγαινε με 215,6 χλμ/ωρα σε σχέση με τα 208,7 χλμ/ωρα της προηγούμενης προσπάθειας. Για τον λόγο αυτό έχασε το σημείο φρεναρίσματος.

               

Ο Whiting πρόσθεσε : «Αυτό συνάδει με την τηλεμετρία σε άλλα σημεία της πίστας. Και οι δυο οδηγοί της Mercedes πάτησαν φρένο στην Ste.Devote 8 μέτρα αργότερα από την προηγούμενη προσπάθεια, δείγμα ότι πήραν σημαντικό ρίσκο»

 

Μάλιστα ο Whiting πρότεινε να επεκταθούν τα προκριματικά για ένα λεπτό εάν στα τελευταία 3 λεπτά της διαδικασίας υπάρχει κίτρινη σημαία, ώστε να δοθεί ευκαιρία σε οδηγούς να κάνουν  ένα γρήγορο γύρο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά. Πρέπει να συμφωνήσουν και οι ομάδες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...