Φήμες περί αποχώρησης Alonso από την Ferrari

Κατεύθυνση … Mercedes ή ευκαιρία να πάρει περισσότερα από McLaren;

  • -
  • -

Είπαμε να αποφύγουμε να αναφερθούμε στην φήμη, αλλά αυτή αρχίζει να παίρνει μεγάλη έκταση. Από χθες κυκλοφορεί το σενάριο αποχώρησης του Fernando Alonso από την ομάδα της Ferrari στο τέλος της χρονιάς.

 

Ο Ισπανός οδηγός έχει «κολλήσει» στα δυο πρωταθλήματα που έχει πάρει με την Renault και φυσικά θα ήθελε να πάρει και ένα τρίτο. Από το 2006 έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και τόσο η θητεία του στην McLaren, την Renault και πάλι, και την Ferrari, δεν του έχει αποφέρει το πολυπόθητο 3ο πρωτάθλημα. Ο Alonso δείχνει απογοητευμένος και όπως και πέρσι στην Ουγγαρία, έτσι και φέτος προσπαθεί να ταράξει τα νερά με το σενάριο πιθανής αποχώρησής του.

 

Είναι κοινή πρακτική στα συμβόλαια των οδηγών να υπάρχουν ρήτρες αποδέσμευσης ένα δεν πληρούνται κριτήρια απόδοσης, τόσο από πλευράς του οδηγού, όσο και από πλευράς ομάδας. Δεν κρατάνε κρυφό από την McLaren ότι θα επιθυμούσαν τον Alonso και πάλι στην ομάδα τους να ηγηθεί την προσπάθεια στην νέα εποχή Honda που έρχεται από το 2015. Από την άλλη πλευρά ο Toto Wolff χαρακτήρισε τον Alonso «αγωνιστικό τέρας» που κερδίζει ότι μπορεί μέσα στην πίστα. Θα ήθελε η Mercedes να διαταράξει τις ισορροπίες που έχει μέσα στην ομάδα με την έλευση Alonso εάν αυτός φύγει από την Ferrari; Μάλλον όχι.

 

Ένα πιο πιθανό σενάριο είναι να βρίσκεται σε κάποιες κουβέντες με την McLaren και να προσπαθεί να πιέσει καταστάσεις ή να πάρει μια καλύτερη συμφωνία για τις υπηρεσίες του εάν και εφόσον δει ότι με την Ferrari δεν βλέπει να έρχεται το πρωτάθλημα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...