Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ: Αυλαία με Ακρόπολις

Κάθε ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις να προσμετρά ξεχωριστά στη βαθμολογία του εθνικού Πρωταθλήματος που ξεκινά στις 29 Μαρτίου

  • -
  • -

Το Σάββατο 29 Μαρτίου με την πρώτη μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις 2014 σηματοδοτείται η έναρξη του 50ού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το οποίο φέτος αποτελείται από έξι αγώνες. Μάλιστα, κάθε ημέρα του μικτού αγώνα να προσμετρά ξεχωριστά στη βαθμολογία του εθνικού Πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι το Ράλλυ Ακρόπολις διεξάγεται σε δύο διαφορετικές επιφάνειες έχει ως αποτέλεσμα να δούμε την πλειονότητα των πρωταγωνιστών του ελληνικού πρωταθλήματος σε καθεμία από αυτές. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, στις ολοκαίνουργιες ασφάλτινες ειδικές διαδρομές θα εκκινήσουν 46 πληρώματα, ενώ την Κυριακή 30 Μαρτίου 36 πληρώματα θα αναμετρηθούν στις χωμάτινες επιφάνειες. Και τις δύο ημέρες του αγώνα θα αγωνιστούν 13 πληρώματα. Από τους συμμετέχοντες, ο περσινός Πρωταθλητή Ελλάδας Λάμπρος Κύρκος με τον Γιώργο Πολυζώη παραπλεύρως θα διεκδικήσουν τη νίκη οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer EVO IX. Σε αυτού του είδους την επιφάνεια, οι περσινοί τιτλούχοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους Παναγιώτη Καϊτατζή-Αντώνη Παπαρινόπουλο επίσης με Lancer ένατης γενιάς. Με Mitsubishi Lancer EVO VI, αλλά της κατηγορίας Α, θα δούμε τους επίσης πολύ γρήγορους στην άσφαλτο Νικολόπουλο-Τσιάπα, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο όγδοης γενιάς, οι Καλούδης-Χατζηπαναγιώτου θα αγωνιστούν για το καλύτερο. Στους πλέον έμπειρους συνδυασμούς συγκαταλέγονται οι Πρωταθλητές Ελλάδας του 2012, Νιώρας-Κακαλής, που θα οδηγήσουν το Subaru Impreza N12, ενώ με Lancer EVO IX θα δούμε και τους Φιλιππίδη-Σαΐνη, οι οποίοι φέτος θα ακολουθήσουν ολόκληρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Τέλος, σε επίπεδο κορυφής, στην άσφαλτο αξίζει να παρατηρήσετε τους πάντα υπολογίσιμους Τζαμπάζη-Ζακχαίο και τους Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο, αμφότερους με Lancer δέκατης γενιάς.

Στις χωμάτινες επιφάνειες, οι ισορροπίες θα είναι διαφορετικές. Εκεί, η μάχη της κορυφής θα είναι υπόθεση των Κύρκου-Πολυζώη (Mitsubishi Lancer EVO IX), Νιώρα-Κακαλή (Subaru Impreza N12) και Φιλιππίδη-Σαΐνη (Mitsubishi Lancer EVO IX). Στη μάχη της 3άδας θα προσπαθήσουν να μπουν και οι Σπανός-Γκοτοβός με ακόμα ένα Impreza N12. Σε κάθε περίπτωση, τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα, ενδιαφέρον θα έχουν οι μάχες στις επιμέρους κλάσεις και κατηγορίες, όπως φυσικά και η άμεση αντιπαράθεση με τους συνδυασμούς από το εξωτερικό, έστω σε επίπεδο χρόνων σε ειδικές διαδρομές.

Δείτε εδώ τις συμμετοχές για τους δύο γύρους του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...