Σκέφτηκε να μην τρέξει ο Raikkonen!

Η Lotus στο προσκήνιο

  • -
  • -

Οι Raikkonen και Lotus είναι στα μαχαίρια. Σε τέτοιο βαθμό που ο Φιλανδός οδηγός σκέφτηκε να μην κατέβει καν για το αγωνιστικό τριήμερο. Όπως αναφέρει το έγκυρο Βρετανικό περιοδικό Autosport, ο οδηγός επίτηδες καθυστέρησε την άφιξή του στο Abu Dhabi με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις που είχε με τα μέσα ενημέρωσης.

 

Πηγές ανέφεραν στο Βρετανικό περιοδικό ότι για λίγο σκέφτηκε να μην κατέβει να τρέξει, αλλά υπήρξαν συνεννοήσεις σε υψηλό επίπεδο τις 3 τελευταίες μέρες και τελικά πείστηκε για το αντίθετο. Ακόμα υπήρχε η πιθανότητα, παρόλο που δεν έχει πληρωθεί τους μισθούς του, να υπάρξει παράβαση συμβολαίου εάν έκανε κάτι τέτοιο.

 

Παρέμβαση έκανε και ένας από τους ιδιοκτήτες της Lotus, o Gerard Lopez για το θέμα του Kimi. Για την σχέση τους : «Είναι καλή. Μιλάω μαζί του περισσότερο από ότι πιστεύει ο κόσμος και μιλάμε σπάνια για την F1. Φυσικά πολλά έγιναν σχετικά με τα λόγια που ανταλλάχθησαν ανάμεσα στον AlanPermaneκαι τον Kimiκατά την διάρκεια του αγώνα και πάνω σε μια στιγμή πίεσης, αλλά ήταν μια ανταλλαγή κουβέντας δευτερολέπτων σε μια σχέση δυο ετών. Σίγουρα δεν ήταν κερδοφόρα ανταλλαγή δευτερολέπτων, αλλά πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να καταλάβεις ότι ο καθένας είναι παθιασμένος με το racing και κάποιες φορές γίνονται τέτοια».

 

Τα πράγματα όμως στην Lotus δεν είναι ρόδινα, καθώς η συμφωνία με την Quantum Motorsports (πρώην Infinity Racing) δεν έχει ολοκληρωθεί. Τον Ιούνιο η Genii Capital, επενδυτικός οίκος από το Λουξεμβούργο και ιδιοκτήτης της ομάδας, ανακοίνωσε ότι πούλησε το 35% τστην Infinity Racing Partners Ltd, μια άλλη επενδυτική εταιρία με μετόχους ανθρώπους από το Abu Dhabi, το Brunei και ηγέτη τον Mansoor Ijaz, έναν hedge fund manager από την Αμερική. Στόχος ήταν να βγουν κάποια λεφτά ώστε η Genii να φέρει πάλι πίσω την «χασούρα» που είχε από την συνεχή επένδυση στην ομάδα. Η συμφωνία μέχρι σήμερα δεν έχει κλείσει και φαίνεται ότι η Genii Capital κοιτάζει για εναλλακτικές με πρώτη την συμφωνία με τον Pastor Maldonado, ο οποίος φέρνει λεφτά από την PDVSA (εταιρία πετρελαιοειδών από την Βενεζουέλα).

 

Που κολλάει η συμφωνία με την Quantum; Φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να μεταφέρεις λεφτά ανα τον κόσμο, ειδικά εάν είσαι Άραβας και Αμερικάνος επενδυτής, σε μια εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο, όπως δηλώνει ο Monsoon Ijaz στον Joe Saward. «Υπήρχαν πραγματικά, ουσιαστικά και σημαντικά θέματα να ξεκαθαριστούν για να εκκαθαριστεί μια τέτοια συναλλαγή μέσω διεθνών διαδικασιών των τραπεζών και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού», είπε και συνέχισε λέγοντας πως όταν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα από την πλευρά της Αμερικής, η πλευρά της Genii Capital που είναι στο Λουξεμβούργο είχε άλλο πρόβλημα με μεταβίβαση μεγάλων ποσών και των κανονισμών τραπεζών της Αμερικής που μεταφέρονται στο Λουξεμβούργο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...