Δες όσο θες, αλλά μην αγγίζεις

Ο Βλαδίμηρος Ρυς γράφει στο Gocar για τη φωτογραφία του που έκανε το γύρο του κόσμου σε μια μόλις μέρα

  • -
  • -

Είναι Πέμπτη, ο ήλιος λάμπει (πράγμα μοναδικό στο Francorchamps) και τα μαυρισμένα πρόσωπα του προσωπικού της F1 στο paddock είναι χαμογελαστά, ενώ όλοι φαίνονται φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια από τις καλοκαιρινές διακοπές που τελειώνουν εδώ και σήμερα με το επόμενο Grand Prix να έρχεται…

 

Η Πέμπτη είναι συνήθως μια ήσυχη μέρα για μας τους φωτογράφους, μας δίνει χρόνο να τα στήσουμε όλα και να προετοιμαστούμε για το Σαββατοκύριακο. Τι κάνουν όμως οι οδηγοί;

 

Οι περισσότεροι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, και κάποιοι άλλοι που έχουν επιλεγεί από την FIA βρίσκονται στη Συνέντευξη Τύπου. Άλλοι υπογράφουν αυτόγραφα σε φιλάθλους και άλλοι έχουν υποχρεώσεις δημοσίων σχέσεων.

 

Η μέρα στην πίστα έφτανε στο τέλος της, όταν δέχθηκα τηλεφώνημα λέγοντας μου ότι ο Mark Webber έφυγε με το ποδήλατό του για να κάνει γύρους στην πίστα. Πίστευα ότι θα ήταν μια ωραία φωτογραφία δείχνοντάς τον να ζορίζεται να ανέβει την Eau Rouge (όχι ότι το έκανε).

 

Βγαίνοντας από τα paddock και πηγαίνοντας προς την Eau Rouge δεν ήξερα αν ο Mark κάνει ακόμα ποδηλατάδα στην πίστα ή όχι. Έτσι, αποφάσισα να περιμένω.

 

Όσο περίμενα, ο Nico Rosberg πέρασε με το σκούτερ του και με χαιρέτησε, ενώ ο Sergio Perez και ο στρατός των μηχανικών του ξαφνικά σταματά στο κάτω μέρος του υψώματος και πήγε να φωτογραφηθεί με ένα ζευγάρι φρεσκοπαντρεμένων Βέλγων. Ο γαμπρός είχε ένα T-Shirt της McLaren και η νύφη φορούσε κάτι που μου φάνηκε σαν νυφικό.

 

Ο προπονητής του Mark (και ειδήμων σε ότι αφορά την εκγύμναση) Rich με προσπερνά με ένα καταπληκτικό ρυθμό τρεξίματος και εξαφανίζεται στον ορίζοντα, και σκέφτηκα ότι ιδρώνω περισσότερο βλέποντάς τον να ανεβαίνει σε αυτό τον απότομο λόφο. Μπράβο Rich…

 

…και ξαφνικά είδα μια περίεργη σιλουέτα να έρχεται από την παλιά έξοδο του pitpane. Σίγουρα μπορώ να αναγνωρίσω όμορφες γυναικείες καμπύλες, αλλά δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος ποιος είναι έχοντας μια «στραβομάρα» (εύχομαι να μην είναι λόγω ηλικίας). Όσο το «κορμί» ερχόταν όλο και πιο κοντά, στην αρχή πίστευα ότι ήταν η ρεπόρτερ του Sky Sports, Natalie Pinkham. Μετά από δευτερόλεπτα κατάλαβα ότι είχα κάνει λάθος πρόβλεψη όταν με έκπληξή μου αναγνώρισα την Jessica Michibata, την κοπέλα του Jenson (Button).

 

Τη στιγμή που η Jessica έχει φτάσει στα μέσα και αρχίζει να τραβάει φωτογραφίες με το iPhone (αχ αυτοί οι κολλημένοι με το twitter…), δευτερόλεπτα μετά βλέπω τον άνθρωπο που περίμενα να αρχίζει να κατεβαίνει τον λόφο με το ποδήλατό του για να μπει στην Eau Rouge. Χρειάζονταν στον Mark 20 με 30 δευτερόλεπτα για να φτάσει στο ύψωμα, όπου θα συναντιόντουσαν οι δυο τους.

 

Από την στιγμή που γνωρίζονται, ο Mark επιβραδύνει για να πει ένα γεια και να ανταλλάξει κάποιες κουβέντες με την όμορφη κοπέλα του αντιπάλου του. Φεύγοντας, κοιτάζει πίσω... Παραμένει άγνωστο αν το έκανε από ευγένεια θέλοντας να κοιτά τη Jessica ενώ της μιλούσε, ή αν... τεστοστερόνη είχε μπει στο παιχνίδι.

 

Δουλεύοντας με τον Mark από το 2007 μπορώ να πω ότι είναι ένας πολύ ευγενικός τύπος (ξεχάστε τα σχόλιά του για τον Grosjean πέρσι). Αν μη τι άλλο, η φυσική του κατάσταση πρέπει να είναι απίστευτη, αφού συνέχισε την ποδηλασία του σαν να είχε μόλις ξεκινήσει σε ένα σημείο όπου το 90% του ανδρικού πληθυσμού θα καλούσε ασθενοφόρο ή ταξί για να γυρίσει στα paddock. Όπως και να έχει, εγώ εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου είχα μόνο τη φωτογραφία (λέμε τώρα) και έτσι πάτησα το κουμπί, σκεφτόμενος ότι «ίσως είναι μια καλή φωτο»...

 

Γυρίζοντας πίσω στο γραφείο τύπου και δίνοντας την κάρτα μνήμης στον αρχισυντάκτη μας, χρειάστηκε να τον πείσω για να βάλει προτεραιότητα σε αυτή την φωτογραφία, παρά σε κάποια πορτραίτα του Adrian Sutil πάνω στα οποία δούλευε. Όπως και να έχει, πήρε την κάρτα μνήμης και μετά από κάποια λεπτά η φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου στο internet.

 

Την άλλη μέρα στεκόμουν στο γκαράζ της Red Bull Racing, ακριβώς πίσω από την RB9 του Webber και προσπαθούσα να τραβήξω κάποια ωραία πλάνα από τους μηχανικούς του. Καθώς βγαίνει ο Mark από το μονοθέσιο, βγάζει το κράνος του και περνώντας μου λέει με την Αυστραλιανή του προφορά : "Nice picture with Jessica maaate!". «Ευχαριστώ Mark» του λέω, γνωρίζοντας και οι δυο μας ότι μετά από τον Senna και αυτός θα γινόταν… καρτούν.

 
Μπορείς να ακολουθήσεις τον Βλαδίμηρο στο twitter ή στο facebook

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...