Mazda i-ELOOP

Η χαρά του πυκνωτή

  • -
  • -

Δεν ικανοποιούνται με έτοιμες λύσεις οι άνθρωποι της Mazda, που αγαπούν τις πιο ιδιαίτερες εφαρμογές δημιουργώντας επί της ουσίας τεχνολογία. Το Mazda i-ELOOP είναι το νέο πακέτο αποθήκευσης και ανάκτησης ενέργειας, το οποίο βασίζεται στην χρήση πυκνωτή και θα εξοπλίζει από το 2012 μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας.

Βασικός σκοπός του πακέτου i-ELOOP είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Mazda φτάνει το 10%. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του πυκνωτή για γρήγορη φόρτιση και εκφόρτωση, καθώς και την αντοχή του σε παρατεταμένη χρήση. Σκοπός του i-ELOOP είναι η μετατροπή της κινητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης σε ηλεκτρική και η χρήση της για τις ανάγκες του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος και άλλων ηλεκτρικών συστημάτων.

 

Σε σχέση με τις υπάρχουσες εφαρμογές ανάκτησης ενέργειας ή τις υβριδικές διατάξεις, το i-ELOOP έχει τη δυνατότητα να ανακτά πολύ μεγάλο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη φάση της επιβράδυνσης. Ο ειδικά εξελιγμένος πυκνωτής -Electric Double Layer Capacitor (EDLC)- μπορεί να φορτίσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μέσω ενός έξυπνου εναλλάκτη (alternator) 12-25V. Παράλληλα αν χρειαστεί το i-ELOOP φορτίζει και τη μπαταρία του αυτοκινήτου.

Το i-ELOOP προστίθεται κάτω από την ομπρέλα των νέων SKYACTIV τεχνολογιών της Mazda και μαζί με το εξελιγμένο i-Stop (Start&Stop) σκοπεύει ιδανικά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ενισχύοντας το οικολογικό προφίλ των νέων Mazda.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...