Westfield iRacer: Ηλεκτρικό αγωνιστικό σε ΚΙΤ

Φτιάξε μόνος σου μονοθέσιο με 16.500 ευρώ

  • -
  • -

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν ταυτίσει την ηλεκτροκίνηση με την οικονομική και συνάμα νωθρή οδήγηση που στόχο έχει τη μετακίνηση κι όχι την ευχαρίστηση. Η Westfield είναι μια εταιρεία που έχει ταυτιστεί με τη fun πλευρά της αυτοκίνησης και κατασκευάζει συναρμολογούμενα αυτοκίνητα που αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο σπίτι του

ενδιαφερόμενου. Είναι μια κουλτούρα που έχει θιασώτες κυρίως στην Αγγλία και διοργανώνονται αγώνες ενιαίου, drift events και άλλες δημιουργικές απασχολήσεις χωρίς υπερβολικά υψηλό κόστος.

Το 2010 είχε παρουσιάσει στο σαλόνι της Γενεύης την έκδοση παραγωγής ενός μονοθέσιου που θα κινούνταν με ηλεκτρική ενέργεια. Πλέον το project ολοκληρώθηκε και είναι προς πώληση με τιμή στην Αγγλία 14.000 λίρες. Το iRacer βασίζεται σε ένα αλουμινένιο σωληνωτό πλαίσιο με εξωτερικά πάνελ από συνθετικά υλικά. Οι αναρτήσεις, τα φρένα και τα λοιπά περιφερειακά εξαρτήματα πρέπει να μονταριστούν κομμάτι κομμάτι κι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας χρήσης ενός Westfield. Το iRacer χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες YASA-750 που αποδίδουν αθροιστικά 133 ίππους και 745Nm ροπής που αρκούν για να εκτοξεύσουν το βάρους 771 κιλών μονοθέσιο.

Οι επιδόσεις είναι πολλά υποσχόμενες καθώς για τα πρώτα 100km/h απαιτούνται λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 185km/h. Χωρίς κόφτη το iRacer μπορεί πιάσει τα 225km/h. Η συσσωρευμένη ενέργεια των 23kWh αρκεί για ένα 25λεπτο δράσης στην πίστα, ωστόσο οι μπαταρίες μελλοντικά θα μπορούν να αντικατασταθούν από μεγαλύτερης χωρητικότητας. Όσοι πιστοί επισκεφτείτε το site της Westfield για να δείτε τη φιλοσοφία των καθαρόαιμων αυτοκινήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...