Kia CUB Concept

Εντυπωσιακό 4-θυρο, 4-θέσιο coupe με 1.6 Turbo 204 ίππων

  • -
  • -

Η Kia μας επεφύλασσε μια έκπληξη για το 9ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σεούλ (Κορέα). Πρόκειται για το CUB, ένα πρωτότυπο coupe σχεδιασμένο στο στούντιο της Kia στη Σεούλ, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Σχεδιασμού, Peter Schreyer. Το Kia CUB είναι τολμηρό σε σχεδίαση και λιγότερο από τέσσερα μέτρα σε μήκος. Οι πόρτες του ανοίγουν αντικριστά (οι πίσω πόρτες προς τα πίσω), στοιχείο που σε συνδυασμό με την απουσία της παραδοσιακής μεσαίας κολώνας δημιουργεί άνετη πρόσβαση στο πίσω μέρος της πολυτελούς καμπίνας.

Η τολμηρές γραμμές του αμαξώματος συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με κυρίαρχα στοιχεία τη μίνιμαλ σχεδίαση και καινοτόμες τεχνολογίες, όπως τον αεραγωγό που ελέγχεται από αισθητήρα αφής και τη στεφάνη του τιμονιού που είναι σε θέση να παρακολουθεί τους βιορυθμούς του οδηγού! Το σύστημα πληροφόρησης (Driving Information System) μπορεί να ελεγχθεί από μια ειδική κάμερα που παρακολουθεί τις κινήσεις του οδηγού, παρέχoντας εύκολη λειτουργία κατά την οδήγηση. Με απλές, συγκεκριμένες κινήσεις, ο οδηγός μπορεί να πλοηγηθεί στο μενού της κεντρικής οθόνης. Γύρω από τα τέσσερα ατομικά καθίσματα, στα υποβραχιόνια των θυρών και στο τιμόνι υπάρχει μαύρο δέρμα με κίτρινες αποχρώσεις.

Το CUB διαθέτει τον νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων GDI (άμεσου ψεκασμού βενζίνης) που πρωτοείδαμε στα νέα Kia pro_cee'd GT και cee'd GT. Εξοπλισμένος με υπερσυμπιεστή twin-scroll και με ενισχυμένα εσωτερικά εξαρτήματα, ο νέος κινητήρας παράγει 51% περισσότερη ισχύ (204 PS) και 60% περισσότερη ροπή (265 Nm) σε σχέση με τον “απλό” 1,600άρη κινητήρα της Kia.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για να μπει το Kia CUB σε μαζική παραγωγή. Ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποια στοιχεία του να τα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...