Peugeot 208 Hybrid FE

Με εκπομπές CO2 μόλις 49 gr/km

  • -
  • -

Το Peugeot 208 Hybrid FE είναι ένα lightweight πρωτότυπο που θα κάνει την εμφάνιση του στη Γενεύη, δίπλα στις προτάσεις της γαλλικής φίρμας όπως το νέο 2008. Βασισμένο στην μικρή έκδοση του 1,0 λίτρου του 208, το βάρος των Γάλλων έχει δοθεί στη μείωση του βάρους και τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Με επιδόσεις για το 0-100 km/h σε 8,0’’ και εκπομπές CO2 49 gr/km σίγουρα εμφανίζεται πολύ πιο οικολογικό και ταχύ σε σχέση με την έκδοση παραγωγής του 1,0 λίτρου (68 ίπποι). Η βελτιωμένη αεροδυναμική και οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες με ελαστικά χαμηλής αντίστασης συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης. Παράλληλα η χρήση συνθετικών υλικών στις πόρτες και τα παράθυρα έχουν ως σκοπό τη σημαντική ελλάτωση του βάρους, ως και 200 kg, από τα 975 kg του μοντέλου παραγωγής, στοιχείο ιδιαίτερο θετικό για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Ο 3κύλινδρος κινητήρας του 1,0 λίτρου διαθέτει για την περίσταση διαφορετικό κύκλο καύσης, καθώς μειωμένες τριβές και αντιστάσεις στα μηχανικά του μέρη. Συνδυάζεται με μια υβριδική διάταξη που περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα, μια μπαταρία και ένα αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο EGC.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...