Θα ξανασχεδιαστεί το SUV της Bentley

Δεν οριστικοποιήθηκε το σχήμα που θα έχει

  • -
  • -

Η είσοδος στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου αποτελεί μια ειλημμένη απόφαση για την Bentley και τον όμιλο της Volkswagen. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς για την παρουσίαση ενός πρωτότυπου που θα είναι μοιάζει κάπως στο μοντέλο παραγωγής. Το EXP 9 F που παρουσιάστηκε στη Γενεύηφέτος, είναι μία ένδειξη των προθέσεων της Bentley αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν στον μυαλό τους οι Γερμανοί. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα Αγγλικού περιοδικού, θα γίνουν τρεις νέες σχεδιαστικές προτάσεις από τις οποίες θα επιλεγεί η μία που θα χρησιμοποιηθεί για το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2013.

Η κρίση στην Ευρωπαϊκή αγορά έχει βάλει σε σκέψεις την VW και μια τέτοια κίνηση θα φαίνονταν πολύ φιλόδοξη, ωστόσο η Bentley δείχνει να έχει προοπτική σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτή της Κίνας, η οποία μπορεί να απορροφήσει ακόμη και πανάκριβες προτάσεις. Οι εκτιμήσεις της IHS Automotive κάνουν λόγο για ετήσιο στόχο πωλήσεων 4.000 μονάδων για το SUV της Bentley το 2016, που κάνουν το σχέδιο κερδοφόρο.

Το νέο SUV θα βασίζεται σε ένα νέο πάτωμα που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά Q7. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διατήρηση του βάρους σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, ενώ θα πρέπει να μπορεί να συνδυάζεται με γκάμα κινητήρων V6, V8 και V12.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...