VW: Έρχονται δύο νέα crossover

Μικρό SUV βασισμένο στο Polo και μεγάλο 7θέσιο

  • -
  • -

Δια στόματος του Peter Thul, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας Προϊόντων για τον όμιλο VW, επιβεβαιώθηκε ότι σύντομα η γκάμα της Volkswagen θα περιλάβει δύο νέο crossover. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Automotive News, ο Thul δήλωσε ότι το ένα από τα δύο νέα crossover θα είναι μικρότερων διαστάσεων από το Tiguan και θα ανταγωνίζεται στην κατηγορία των μικρών SUV. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα αναμένουμε αρκετούς μνηστήρες με ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως μπορείτε να δείτε εδώ.
Το λανσάρισμα αναμένεται στα τέλη του 2014 και θα βασίζεται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB. Από πλευράς διαστάσεων το μικρό SUV θα παραπέμπει στο Polο, ενώ σχεδιαστικά θα υπάρχουν στιλιστικά στοιχεία από το Cross Coupe concept που είδαμε στο περσινό σαλόνι του Τόκιο. Αυτό εξάλλου είχε ξεκαθαρίσει κι ο Walter de Silva, υπεύθυνος σχεδιασμού του ομίλου πριν από ένα περίπου χρόνο. Το μικρό SUV της Volkswagen θα περιλαμβάνει δικίνητες και τετρακίνητες εκδοχές ενώ κάτω από το καπό θα φιλοξενείται η γνώριμη γκάμα TSI σε όλο της το εύρος και με όλα της τα καλούδια όπως το σύστημα ACT.

Το δεύτερο crossover που αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία θα είναι ένα επτάθεσιο SUV μεγαλύτερο από το Tiguan που θα προορίζεται για την Αμερικανική αγορά. Η φημολογία θέλει το νέο αυτό crossover να βασίζεται στο πάτωμα του Passat αμερικανικών προδιαγραφών και τιμολογιακά θα είναι πιο οικονομικό από το Touareg.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...