Νέο Range Rover 2013

Πρεμιέρα στο Παρίσι για την 4η και πιο προηγμένη γενιά

  • -
  • -

Αν ακούγατε για δίαιτα 420 κιλών πώς θα σας φαίνονταν; Κι όμως η τέταρτη γενιά που πιο ολοκληρωμένου τετρακίνητου της Land Rover έχει υποστεί ολοκληρωτική μείωση βάρους ώστε να μπορεί να λύσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ένα αλουμινένιο monocoque πλαίσιο, επετεύχθη ένα σπουδαίο ζητούμενο για τους μηχανικούς, να μειωθεί δραστικά το βάρος ώστε όλα τα λοιπά μηχανικά μέρη να ακολουθήσουν πιο λογικές επιλογές.

Έχοντας ήδη σαράντα χρόνια στο ενεργητικό του, το Range Rover θα έπρεπε να ακολουθήσει τις νέες απαιτήσεις της εποχής σε κατανάλωση και εκπομπές CO2, αλλά και τις θέσεις του νέου ιδιοκτήτη ο οποίος ήταν υπέρμαχος της χρήσης αλουμινίου στο αμάξωμα. Παρόλα αυτά η πίστη στην παράδοση δεν αλλοίωσε κάποιο από τα χαρακτηριστικά που έκαναν το Αγγλικό τετρακίνητο συνώνυμο της ποιότητας και την άνεσης.

Το αλουμινένιο πλαίσιο, που είναι το πρώτο πoυ χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε πολυτελές SUV, είναι κατά 39% πιο ελαφρύ σε σύγκριση με ένα αντίστοιχης αντοχής και ακαμψίας χαλύβδινο. Το μειωμένο απόβαρο του αυτοκινήτου, επέτρεψε τη θεαματική βελτίωση στις εκτός δρόμου δυνατότητες και η απόδοση των αναρτήσεων και των λοιπών μηχανικών μερών άλλαξαν άρδην λόγω της μικρότερης ανηρτημένης μάζας.  

Οι αναρτήσεις ανασχεδιάστηκαν και βελτιώθηκε η απόδοσή τους, χωρίς ωστόσο να αλλάξει η βασική αρχιτεκτονική των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αερόσουστων. Έχει διατηρηθεί η ποιοτική κύλιση και η άνεση, όμως πλέον η συμπεριφορά στις στροφές είναι καλύτερη και η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης είναι πολύ πιο άμεση απ’ ότι στον προκάτοχο.

Σχεδιαστικά η νέα γενιά έχει πιο δυναμική εμφάνιση αξιοποιώντας οπτικά στοιχεία από το Evoque κυρίως στο εμπρός μέρος, αλλά η γενικότερη φιλοσοφία κατασκευής και οι αναλογίες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στις παραδοσιακές αξίες της μάρκας. Η καμπίνα των επιβατών μεγάλωσε και το εσωτερικό διαθέτει ποιοτικές επενδύσεις σε ξύλο και δέρμα στα πρότυπα της εταιρείας. Στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί μια οθόνη 8 ιντσών και πλέον ο επιλογέας του αυτόματο κιβωτίου έχει τη μορφή joystick. Η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει ηλεκτρικά και το πίσω κάθισμα μπορεί να διαμορφωθεί σε τριθέσια ή διθέσια διάταξη. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο turbodiesel, έναν τρίλιτρο V6 και έναν V8, ενώ υπάρχει κι πιο ισχυρός πεντάλιτρος V8 βενζίνης. Και οι τρεις  συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα ελέγχου της τετρακίνησης «Terrain Response ΙΙ». Η πρεμιέρα του νέου Range Rover θα γίνει στα τέλη Σεπτέμβρη στην έκθεση του Παρισιού και οι παραδόσεις σε 160 χώρες παγκοσμίως των πρώτων αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...