Νέο Land Rover Freelander 2

Πρεμιέρα στο σαλόνι της Μόσχας με νέο κινητήρα

  • -
  • -

Με περιορισμένες εξωτερικές αλλαγές που αφορούν τα led φανάρια εμπρός πίσω, αλλά ουσιαστικότερες επεμβάσεις εκεί που τις είχε πραγματικά ανάγκη, δηλαδή στη γκάμα κινητήρων, παρουσιάζεται στο Σαλόνι της Μόσχας η νέα γενιά Freelander 2. Ο νέος βενζινοκινητήρας καταργεί τον ενεργοβόρο των 3,2 λίτρων παρέχοντας παρόμοια ιπποδύναμη από μόλις 2.000 κ.εκ. Πιο συγκεκριμένα ο νέος κινητήρας για το μικρό SUV έχει ήδη τοποθετηθεί στο Evoque και αποδίδει 240 ίππους και 340Nm ροπή. Στη γκάμα θα συνεχίσουν να διατίθενται οι δύο εκδόσεις του diesel των 2,2 λίτρων με απόδοση 150 ίππους στην TD4 και 190 στην SD4 και θα είναι και οι δύο με μόνιμη τετρακίνηση. Η πιο οικονομικά προσιτή έκδοση αφορά την προσθιοκίνητη eD4 η οποία θα κινείται από τον μικρό diesel TD4 και θα συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα Start/Stop εκπέμποντας μόλις 158gr CO2/km.

Οι δύο εκδόσεις diesel είχαν βελτιωθεί το 2011 με αντικατάσταση του turbo ώστε να βελτιωθεί η απόκριση και η αποδιδόμενη ροπή η οποία πλέον φτάνει στα 420Nm. Επίσης και οι δύο εξοπλίζονται με φίλτρο μικροσωματιδίων DFP το οποίο κατακρατεί το 80% της παραγόμενης κατά την καύση αιθάλη, ενώ τα εκπεμπόμενα οξείδια του αζώτου ελαττώθηκαν κατά 28%. Παράλληλα βελτιώθηκε η απόκριση του συστήματος start-stop κατά 22% ώστε η επανεκκίνηση να είναι πιο άμεση κι ομαλή και χάρη σε επιμέρους αλλαγές στα κινούμενα μέρη του κινητήρα, μειώθηκαν οι εσωτερικές τριβές και ο παραγόμενος θόρυβος κατά 3dbA.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς κι αφορούν τη νέα κονσόλα η οποία φιλοξενεί οθόνη αφής 7 ιντσών, με high tech ηχοσύστημα Meridian που προσφέρεται και στο Evoque. Ενδιαφέρον έχουν τα τεχνολογικά gadgets που πλέον υπάρχουν διαθέσιμα κι αφορούν το σύστημα parking brake που τροποποιεί τη λειτουργία πέδησης ανάλογα με την κλίση του δρόμου. Επίσης το σύστημα ‘Say What You See’ προσφέρει έλεγχο με φωνητικές εντολές, ενώ για ασφαλή παρκαρίσματα η επιτήρηση του χώρου γίνεται με κάμερα οπισθοπορείας.

Πρώτη χώρα υποδοχής της νέας γενιάς Freelander 2 για την Ευρώπη θα είναι προφανώς η Αγγλία και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα του φθινοπώρου. Στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε ένδειξη για το πότε θα έρθει και τον τιμοκατάλογο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...