Έρχεται νέα γενιά Astra το 2015

Θα κατασκευάζεται σε νέα εργοστάσια σε Αγγλία και Πολωνία

  • -
  • -

Η GM πέρασε δύσκολα χρόνια ειδικά σε ό,τι αφορά τις Ευρωπαϊκές της λειτουργίες που ήταν για ζημιογόνες για αρκετό καιρό και πλέον δρομολογεί και την επίλυση των τελευταίων προβλημάτων με χρονικό ορίζοντα το 2015 που θα ξεκινήσει η παραγωγή της επόμενης γενιάς Astra.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναζωογόνησης των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, η Opel επιβεβαίωσε σήμερα τα δύο εργοστάσια παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς: πρόκειται για τις μονάδες του Ellesmere Port (Βρετανία) και του Gliwice (Πολωνία).

Η απόφαση για το Ellesmere Port είναι αποτέλεσμα μιας νέας εργασιακής συμφωνίας που εγκρίθηκε χθες από το ανθρώπινο δυναμικό του Ellesmere Port. Η συμφωνία καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής της επόμενης γενιάς Astra. Βάσει της συμφωνίας, το εργοστάσιο θα εφαρμόσει αρκετές λειτουργικές λύσεις με σκοπό να αυξήσει την ευελιξία, να μειώσει τις πάγιες δαπάνες και κατά συνέπεια να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα κόστους. Ανάλογα μέτρα θα εφαρμόσει και το εργοστάσιο του Gliwice που ιδρύθηκε το 1998, το οποίο χάρη στην ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα του κέρδισε την ανάθεση παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς.

Ακολουθώντας ένα μοντέλο λειτουργίας σε τρεις βάρδιες, υπολογίζεται ότι τα δύο εργοστάσια θα είναι κερδοφόρα σε πλήρη δυναμικότητα παραγωγής. Η Opel σκοπεύει να επενδύσει 300 εκατομμύρια Ευρώ στις δύο εγκαταστάσεις προκειμένου να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα παραγωγής και να προετοιμαστούν για τις ανάγκες συναρμολόγησης του νέου μοντέλου. Η εταιρία εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν περίπου 700 άμεσες θέσεις εργασίας στο Ellesmere Port.

Σχετικά με την υπάρχουσα μονάδα παραγωγής του Astra στο Rüsselsheim, η Opel εκτιμά ότι οι ανάγκες θα καλύπτονται από τις νέες μονάδες σε Αγγλία και Πολωνία, οπότε θα σταματήσουν οι γραμμές παραγωγής το 2015 με το τέλος του κύκλου ζωής της υπάρχουσας γενιάς Astra. Η διοίκηση της Opel έχει ενημερώσει το συμβούλιο των εργαζομένων ότι προτίθεται να αξιοποιήσει πλήρως το εργοστάσιο αφού παρέλθει ο κύκλος ζωής των σημερινών μοντέλων Insignia και Astra. Η μονάδα του Rüsselsheim είναι σήμερα το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας. Σύντομα θα ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...