VW E-Bugster

Το σκαθάρι μπαίνει στην πρίζα!

  • -
  • -

Στο Detroit η VW εστίασε στην ηλεκτρική φύση του E-Bugster, ενώ η παρουσία του στο σαλόνι του Πεκίνου αναδεικνύει την Cabrio εκδοχή του νέου Σκαραβαίου. Αναμονή λοιπόν για την έκδοση παραγωγής, που θα φέρει και πιο κοινές εκδόσεις Cabrio, απαραίτητες για την lifestyle πλευρά του ρετρό γερμανικού μοντέλου.

Κάτω από το καπό του E-Bugster φιλοξενείται ένας ηλεκτροκινητήρας 85 kW. Οι συστοιχείες των μπαταριών λιθίου εδράζονται πίσω από τα καθίσματα  και με χωρητικότητα 28,3 kWh προσφέρουν στο ηλεκτρικό σκαθάρι αυτονομία 180km. Το E-Bugster διαθέτει λειτουργία ταχείας φόρτισης (μέχρι το 80%), με διάρκεια 35 λεπτών, ενώ επιτυγχάνει το τυπικό 0-100 km/h από στάση σε 10.8’’. Διαθέτει επίσης τεχνολογία KERS για την ανάκτηση ενέργειας.

Με σχεδιαστικά στοιχεία Speedster και δεσμούς συγγένειας με την Porsche Boxster, το E-Bugster παρουσιάζεται αρκετά θελκτικό στο μάτι. Σε διαστάσεις το E-Bugster είναι 90 mm πιο χαμηλό και 30 mm πιο μακρύ, από την κλειστή έκδοση Coupe. Η πίσω αεροτομή και το νίκελ περίγραμμα ενισχύουν το ιδιαίτερο στυλ του μοντέλου. Πίσω από τους επιβάτες, στις εκδόσεις χωρίς μπαταρίες, θα βρίσκονται δυο επιπλέον θέσεις για επιβάτες.
Η έκδοση παραγωγής του μοντέλου, αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της το φθινόπωρο, στο Παρίσι ή στο σαλόνι του Λος Άντζελες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...