Mercedes CSC Concept

H CLA του αύριο

  • -
  • -

Το νέο Concept της Mercedes με την ονομασία CSC – Concept Style Coupe – θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στο Πεκίνο. Πρόκειται για προπομπό του CLA Saloon, ενός τετράθυρου μοντέλου με έντονα στοιχεία coupe, που έχει προγραμματιστεί να εισβάλλει στη γκάμα της Mercedes από το 2013.

Η σχεδιαστική συγγένεια με την μεγαλύτερη CLS-Class είναι προφανής, ενώ δεν λείπουν στοιχεία από το πρωτότυπο F800 του 2010. Η πλατφόρμα του νέου CLA θα είναι η ίδια (MFA) πάνω στην οποία βασίζονται οι νέες A-Class και B-Class. Πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα θα βασιστεί και ένα μικρό SUV με την ονομασία GLC, καθώς και μια shooting break έκδοση του CLA.

Με μήκος 4,64 μέτρα, το CSC είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την σημερινή C-Class. Βέβαια η νέα εκδοχή της μεσαίας Mercedes αναμένεται να μεγαλώσει σε διαστάσεις, αφήνοντας το απαραίτητο κενό στην γκάμα για το CLA παραγωγής.

Νέα καθήκοντα και για τον 2,0 λίτρων turbo κινητήρα βενζίνης με τους 211 ίππους, ο οποίος μετά την έκδοση Α25 της νέας A-Class, εξοπλίζει τον προπομπό του CLA, συνοδευόμενος από το 7άρι αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση.

Η έκδοση παραγωγής του CLA πάντως θα διαθέτει κατά βάση κίνηση στους εμπρός τροχούς. Οι entry level εκδόσεις βενζίνης θα είναι η CLA 180 (1.6 lt 122 ίπποι) και η CLA200 (2.0 lt 156 ίπποι). Η CLA250 θα φορά τον 2,0 λίτρων turbo κινητήρα των 211 ίππων. Οι diesel εκδόσεις με τους κινητήρες των 1,8 και 2,2 λίτρων (180,200,220 CDI) θα συμπληρώνουν την γκάμα. Τέλος φήμες θέλουν και μια επετειακή έκδοση AMG, στα 2,0 λίτρα με 345 ίππους και τετρακίνηση.





ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...