Nέο Opel Mokka

Compact σε διαστάσεις, με μεγάλες προσδοκίες

  • -
  • -

Το Mokka αποτελεί την πρόταση της Opel στα μικρά SUV. Το νέο μοντέλο της Opel παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Με μήκος 4,28 μέτρα το νέο SUV της Opel, θα αποτελεί έναν πρώτης τάξης ανταγωνιστή για τα Mitsubishi ASX και Skoda Yeti, αλλά και για τα πιο εκκεντρικά Nissan Juke και το αναμενόμενο Ford Ecosport. Παράλληλα το πάτωμα του Mokka θα αποτελεί τη βάση για το επόμενο Corsa. Το αδελφό μοντέλο του Mokka, προσαρμοσμένο στα αμερικανικά πρώτυπα, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Detroit με την ονομασία Buick Encore.

Οι εικόνες του Mokka φωνάζουν εξαρχής για τη σχεδιαστική ταυτότητα της σύγχρονης γκάμας Opel. Με θέσεις για πέντε επιβάτες, χώρο αποσκευών 533 λίτρων (1372 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα) και έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και την πρακτικότητα, το νέο Opel αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις στην κατηγορία.

Οι κινητήρες θα πατούν στα σημερινά δεδομένα της Opel, με την βασική έκδοση των 1,6 λίτρων να αποδίδει 115 ατμοσφαιρικούς ίππους. Πιο ενδιαφέρουσα η έκδοση 1.4 turbo με 140 ίππους και η 1.7 diesel με τους 130 ίππους. Εκτός από το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, θα υπάρχει και η επιλογή για αυτόματο κιβώτιο επίσης 6 σχέσεων. Το σύστημα Start&Stop, καθώς και ολόκληρη η παλέτα από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC), Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) θα ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του Mokka. Οι πιο προσιτές δικίνητες εκδόσεις θα συμπληρώνονται από τις τετρακίνητες εκδόσεις με κεντρικό συμπλέκτη, που θα ικανοποιούν τους απαιτητικούς σε πρόσφυση αγοραστές. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα είναι κατά βάση δικίνητες και ανάλογα με τις απαιτήσεις, θα βάζουν και τον πίσω άξονα στο παιχνίδι της μεταφοράς της δύναμης.

 

To αμερικάνικο αδελφό μοντέλο Buick Encore

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...