Πληροφορίες για το νέο Renault Clio

Τον Οκτώβρη στο Παρίσι

  • -
  • -

Το Clio τέταρτης γενιάς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2012 στο σαλόνι του Παρισιού και να μπει στο εμπορικό παιχνίδι από τα τέλη του έτους. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα πιο δυναμικό σχήμα, πιο χαμηλό και πλατύ από το σημερινό μοντέλο, το οποίο θα συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο και αισθητά πιο ποιοτικό εσωτερικό.

Σύμφωνα με δηλώσεις ανθρώπων της γαλλικής φίρμας η ποιότητα κατασκευής αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα στην εξέλιξη της τέταρτης γενιάς του Clio. Οι Γάλλοι φαίνεται να θέλουν να ανταγωνιστούν στα ίσια το premium ρεπερτόριο στην κατηγορία, έχοντας επηρεαστεί και από τα νέα δεδομένα του φινετσάτου Citroen DS3.

Σχεδιαστικά το νέο Clio αναμένεται να είναι επηρεασμένο από το πρωτότυπο DeZir του 2010. Οι σπορτιφ μυώδης γραμμές και το δυναμικό σχήμα είναι πρωταρχικός στόχος του σχεδιαστικού τμήματος, το οποίο «ανασαίνει» με επικεφαλή τον Ολλανδό Laurens van den Acker. Αν και το πλάνο περιλαμβάνει αρχικά μόνο μια 5θυρη έκδοση του νέου Clio, o Ολλανδός υπόσχεται τόσο αθλητικό σχήμα, με κρυμμένες τις χειρολαβές των πίσω θυρών, που μια 3θυρη έκδοση θα είναι και πλέον περιττή.

Διατηρώντας σε μήκος τις ίδιες διαστάσεις με το σημερινό μοντέλο, το νέο Clio θα δίνει περισσότερα χωροταξικά οφέλη στους επιβάτες του. Η σχεδίαση του ταμπλό θα διαθέτει πιο οδηγοκεντρικό προσανατολισμό, ενώ θα ενσωματώνει και τη multimedia επιλογή του πακέτου πολυμέσων και πλοήγησης R-Link.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης θα ξεκινά από ένα νέο 3κύλινδρο κινητήρα 0.9 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει περί τους 90 ίππους. Μια φρέσκια εκδοχή του 1.2 TCE κινητήρα, με 112 ίππους θα συμπληρώνει τη γκάμα. Παράλληλα ο 1.5 diesel κινητήρας με 105 ίππους αναμένεται να είναι επίσης διαθέσιμος.

Όσον αφορά την πολυπόθητη έκδοση RenaultSport, o 2.0 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας δεν δείχνει να μπορεί σταθεί στο μέλλον του κορυφαίου Clio τέταρτης γενιάς. Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν κάποιο turbo μοτέρ για το πιπεράτο νέο Clio RS!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...