MINI Countryman JCW

Αγρότης φορτωμένος με άλογα!

  • -
  • -

Στην έκθεση της Γενεύης έκανε το ντεμπούτο της, η κορυφαία έκδοση του Countryman με την ονομασία John Cooper Works. Το πιο προικισμένο από πλευράς ιπποδύναμης Countryman ετοιμάζεται πυρετωδώς από την MINI, με τα μοντέλα εξέλιξης να δοκιμάζουν τις ικανότητες τους στην χιονισμένη Αυστρία. Αλλαγές στην εμφάνιση, με πιο επιθετικό εμπρός μέρος, αεροδυναμικά βοηθήματα ξεχωρίζουν οπτικά το κορυφαίο Countryman JCW.

Το νέο μέλος της οικογένειας Countryman ανεβαίνει σημαντικά σε απόδοση. Ο ταλαντούχος κινητήρας των 1.6 λίτρων αναμένεται να αποδίδει 215 ίππους, ξεπερνώντας κατά περίπου 15% την απόδοση του στο Countryman Cooper S. Όσον αφορά τις επιδόσεις, η αποκλειστικά τετρακίνητη έκδοση ALL4, το τυπικό 0-100 km/h υπολογίζεται σε 7.0΄΄ και τελική ταχύτητα 225 km/h. Το κορυφαίο Countryman θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο. Η μέση κατανάλωση θα είναι κατά μέσο όρο σύμφωνα με τη MINI 7,2 lt/100 km.

Σε σχέση με το Cooper S, η ανάρτηση θα διαθέτει πιο σφιχτές ρυθμίσεις. Οι παχύτερες αντιστρεπτικές εμπρός και πίσω, θα συνδυάζονται με διαφορετικό set-up ελατηρίων αμορτισέρ που χαμηλώνοντας κατά 10 mm το αμάξωμα. Αναβαθμισμένα σε μέγεθος αναμένεται να είναι και τα πίσω δισκόφρενα, ενώ οι τροχοί θα έχουν διάσταση 18 ιντσών.

Με την έκδοση JCW του Countryman  η MINI θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί  εμπορικά και την προβολή, από την συμμετοχή της στο WRC υπό την συνεργασία της Prodrive. Αν και η τελευταία υπολογίζεται να παρουσιάσει την δική της "φουσκωμένη" έκδοση παραγωγής για το κορυφαίο πολυχρηστικό MINI.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...