H Honda στο 42ο Σαλόνι του Τόκιο

Προτάσεις για το τι κάνει τον άνθρωπο να νιώθει καλά

  • -
  • -

Εντός έδρας η Honda επέλεξε να δείξει τις προθέσεις της απαντώντας σε ένα φιλοσοφικό ερώτημα: «Τι κάνει τον άνθρωπο να νιώθει καλά;». Το πώς αφουγκράζεται τις απαντήσεις των ανθρώπων μια αυτοκινητοβιομηχανία έχει από μόνο του εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η Ιαπωνική εταιρεία ξεκινά με αφετηρία τον ηλεκτρισμό και επτά πρωτότυπα σε δύο ή τέσσερις τροχούς και θα προσπαθήσει να μας δείξει τις προθέσεις της για την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Ανάμεσα στα εκθέματα του 42ου σαλονιού αυτοκινήτου του Τόκιο που ανοίγει τις πύλες του σε λίγες ημέρες, θα υπάρχουν ηλεκτρικά δίκυκλα, τρίκυκλα και τετράκυκλα που έχουν σχεδιαστεί για εύκολες μετακινήσεις στις πόλεις του μέλλοντος, οχήματα μεταφοράς επιβατών μεσαίων - μεγάλων αποστάσεων σχεδιασμένων για περισσότερες δυνατότητες και ελευθερία κινήσεων στο ταξίδι και σπορ μοντέλα προσανατολισμένα στην οδηγική απόλαυση.

Στο πλαίσιο του θεματικού project “SMART MOBILITY CITY 2011” που έχει ετοιμάσει ο Σύνδεσμος Ιαπώνων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (JAMA), η Honda θα παρουσιάσει το προηγμένο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity, το ηλεκτρικό σκούτερ EV-neo, το ηλεκτρικό καρτ EV-MONPAL και το Honda Smart Home System που υιοθετεί αρκετές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας της Honda, όπως μία μονάδα συμπαραγωγής ενέργειας με κινητήρα αερίου και ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών CO2 από σπίτια και οχήματα.

 

Αυτοκίνητα,

Το AC-X είναι ένα plug-in υβριδικό όχημα επόμενης γενιάς που υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση και ικανοποίηση σε όλες τις οδηγικές συνθήκες, από την πόλη μέχρι μακρινά ταξίδια. Με δυνατότητα επιλογής ενός προγράμματος λειτουργίας μέσω κινητήρα για δυναμικές επιδόσεις ή ενός αυτόματου προγράμματος για ξεκούραστη οδήγηση, το όχημα δίνει νέα διάσταση στην οδηγική απόλαυση.

To Micro Commuter Concept είναι ένα μικρό, φουτουριστικό ηλεκτρικό όχημα πόλης που φιλοδοξεί να γίνει ένα πολύ προσιτό μέσο μεταφοράς για περισσότερο κόσμο. Θα προσφέρει ένα νέο είδος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, ενώ το εξωτερικό του διαμορφώνεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Με τη συνεργασία των R&D κέντρων μοτοσικλετών και αυτοκινήτων της Honda επιτεύχθηκε η ενσωμάτωση του δίκυκλου ηλεκτροκίνητου Motor Compo σ’ αυτό το όχημα.

Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο επόμενης γενιάς, ηλεκτροκίνητο που μεγιστοποιεί την απόλαυση της οδήγησης και επιτυγχάνει άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η ονομασία του Small Sports EV Concept είναι προσωρινή.

 

μοτοσικλέτες…

Το Motor Compo είναι ένα μικρών διαστάσεων EV όχημα καθημερινής μετακίνησης που προσφέρει την άνεση ενός δίτροχου και αξιοποιείται και όταν δεν κινείται. Μπορεί να φορτωθεί στο Micro Commuter Concept, ενώ η μπαταρία του αφαιρείται και χρησιμοποιείται σαν πηγή ισχύος για καθημερινή χρήση. Το Ε-Canopy προήλθε από την τοποθέτηση ενός συστήματος EV στο μοναδικό τρίκυκλο σκούτερ της Honda. Πέραν της προσωπικής χρήσης, το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επαγγελματικά σε υπηρεσίες διανομής, με την προσθήκη μιας πίσω μπαγκαζιέρας. Τέλος η RC-E αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση μιας σούπερ σπορ μοτοσικλέτας που ενσαρκώνει τη χαρά της οδήγησης. Δυναμική και ομαλή οδήγηση μοναδική για μοντέλο EV, που επιτυγχάνεται με το συμπαγές σώμα κατηγορίας 250 cc.

 

και προϊόντα ισχύος

Είναι απορίας άξιο τι θέλει να πει ο ποιητής με τις λέξεις προϊόντα ισχύος, όμως πιθανόν να είναι η κατηγορία που μένει εκτός αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Το Townwalker είναι αυτό που υπόσχεται: Ένα τροχοφόρο που θυμίζει πατίνι για ευκολία και ευελιξία στις μετακινήσεις στην πόλη αλλά με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Φορτώνεται εύκολα στο αυτοκίνητο με την αναδίπλωση του τιμονιού και της σέλας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...